Тръмп ще работи против абортите и за носенето на оръжие, отказа се заплата

OFFNews 14 ноември 2016 в 11:39 3951 4

Новият американски президент Доналд Тръмп потвърди, че ще работи против абортите и за притежаването на оръжие, и обяви, че няма да атакува разрешаването на гей браковете. 

В интервю, записано в дома му в Ню Йорк, Тръп посочи, че номинираният от него съдия за Върховния съд ще е против абортите и ще подкрепя притежаването на оръжие.

Тръмп има право да назначи един съдия във Върховния съд след смъртта на Антонин Скалия. Предполага се, че може да му се наложи в рамките на мандата на назначи още върховни съдии заради преклонната възраст на няколко от сегашните. 

"Ето какво ще се случи. Аз съм защитник на живота и съдиите ще бъдат защитници на живота", каза Тръмп.

Новият президент е на мнение, че последната дума по отношение на абортите трябва да е на отделните щати и всеки трябва да приеме законодателни мерки по въпроса. 

Той допълни, че не смята да иска преразглеждане на въпроса за гей браковете, тъй като Върховният съд вече се е изказал в тяхна подкрепа. 

"Не се страхувайте, ще възстановим нашата страна", каза той, обръщайки се към протестиращите срещу избирането му.

Новият президент осъди тормоза срещу малцинствата, които според демократите са се увеличили след избирането на Тръмп, и обяви намерението си да експулсира 3 млн. нелегални имигранти. 

Тръмп обяви и решението си да не отменя напълно здравната реформа на Обама - Обамакеър, но да я промени. 

В същото време станаха ясни и имената на първите две ключови назначения на Доналд Тръмп след избирането му за президент. 

Той избра председателя на Националния комитет на Републиканската партия Райнс Прибъс за началник на Канцеларията на Белия дом, а бившия началник на информационния сайт Брайтбарт Стив Банън – за главен стратег и старши съветник.

Прибъс е в близки отношения с председателя на долната камара на парламента Пол Райън и избирането му е сигнал, че бъдещият президент иска да работи с Райън и контролирания от републиканците Конгрес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25665

4

Victimized

14.11 2016 в 15:46

" сайт Брайтбарт Стив Банън"
От това назначение се притеснявах, този човек е компрометиран и не се ползва с голямо уважение. Очаквам главно едно друго назначение, което всички очакват и по точно за Attorney General , Трей Голди, което беше chairman по комисията разследвала Бенгази, и е страшно набрал на Хилъри и демократите, че и Обама.
Назначаването му ще е красноречиво, че Тръмп възнамерява да въведе правосъдие. И до голяма степен това ще покаже до колко е готов да прави промени....

77927

2

El Commandante

14.11 2016 в 13:44

""Ето какво ще се случи"

Ахахаха, представете си го Доналд:

This is what's gonna happen:

Нема лабао...

15614

1

OTBPAT

14.11 2016 в 13:12

Ако само това е цената на подкрепата на хаховците.... евтинко е минал.. бизнесмен :)))