Тръмп: Може пък и да има среща с Ким Чен-ун на 12 юни

OFFNews 25 май 2018 в 17:43 3308 3

Планираната среща между президента на САЩ Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен-ун е възможно все пак да се състои на 12 юни, съобщи Ройтерс, като цитира Тръмп.

"Ще видим какво ще се случи. Водим разговори с тях точно сега. Дори може да има среща на 12-и. Искаме да постигнем това", каза Тръмп пред репортери ден, след като обяви, че се отказва от срещата с Ким, предвидена за 12 юни в Сингапур. 

По-рано днес Тръмп приветства изявлението на Северна Корея, че продължава да има готовност за среща на върха въпреки решението му за анулирането й. Тръмп нарече севернокорейската реакция "продуктивна" и изрази надежда за "дълъг и траен просперитет и мир", информира АП.  

Пхенян, след отказа на Тръмп, заяви вчера, че иска да даде на САЩ време и възможност да преосмисли позицията си, а КНДР  е готова за разговори по всяко време и във всякакъв формат.

Днес Тръмп написа в Туитър: "Топлото и продуктивно изявление на Северна Корея е много добра новина", предаде Франс прес, цитирана от БТА. "Ще видим докъде ще ни доведе това, добавя Тръмп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

26.05 2018 в 00:34

Мен пък ме кефи каква шматка е. Никой не знае как да реагира на глупостите му, защото самият той не знае какво ще му щукне утре.

5900

1

мравчо

25.05 2018 в 18:11

Велкоме брадарушки (: