Тръмп и Клинтън водят в Аризона

OFFNews 23 март 2016 в 12:50 2555 3

Кандидатите за президентския пост в САЩ Доналд Тръмп и Хилъри Клинтън спечелиха убедителни победи на първичните избори в Аризона, съобщава Би Би Си.

Проблемът с имиграцията беше основна тема при дебатите в щата. Резултатите показват, че популизмът на Тръмп се харесва на местните републиканци, а нарастващата популация от латиноамериканци в Аризона подпомогна Клинтън в спечелването на нова победа при демократите.

Същевременно основният конкурент на бившата Първа дама - Бърни Сандърс, спечели вътрешнопартийните гласувания в Айдахо и Юта. При републиканците Тед Круз успя да се пребори за Юта.

Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп успяха да запазят преднината си, благодарение на повечето делегати в Аризона и така загубите им в Юта се оказаха незначителни.

Тръмп се доближава до необходимите му за партийна номинация 1237 делегати, като до момента разполага със 741.

Загубата му в Юта беше сериозна, като не получи нито един делегат от там - въпреки това преднината му пред Круз остава с близо 300 делегати, но има достатъчно щати, които могат да объркат плановете му до края на кампанията.

Победата на Клинтън в Аризона е изненадваща, защото Сандърс вложи значителни ресурси в агитирането на местното население. Все пак ако сенаторът на Вермонт иска да седне в президентския стол, ще трябва да спечели оставащите големи щати. Към момента Хилъри Клинтън разполага с 1711 делегати от необходимите ѝ за партийна номинация 2383, спрямо 939 за Сандърс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews