Клинтън и Сандърс дебатираха за имиграцията дни преди битката за Флорида

OFFNews 10 март 2016 в 13:15 3004 2

Кандидатите за президент на демократите Хилъри Клинтън и Бърни Сандърс се сблъскаха по въпроса за имиграцията по време на дебат дни преди една от решаващите битки за номинацията за кандидат за президент на САЩ - тази за Флорида.

Дебатът между двамата се състоя във Флорида, а темата за имигрантите послужи като удар срещу опонента им от лагера на републиканците Доналд Тръмп.

Въпросът за имигрантите беше включен и заради борбата за гласовете на испаноговорящите следващия вторник в щата, където те заемат около една четвърт от населението.

Клинтън и Сандърс обещаха да бъдат депортирани само нелегални имигранти с криминални регистрации и да не бъдат депортирани деца, както и като цяло да не са толкова строги, колкото администрацията на Обама.

И двамата не пропуснаха да отправят критики към Тръмп заради изказването му за построяване на ограда на границата с Мексико.

В тази страна въпроса за имиграционната реформа предизвиква разгорещени дебати, но се надявам като обсъждаме тази тема, да не го правим, както Доналд Тръмп и други, като оставяме място за расизъм, ксенофобия и фанатизъм, коментира Сандърс.

Идеята му за едно денонощие или може би една нощ, да вземем 11 милиона души и да ги изгоним от страна е вулгарна, абсурдна идея, която се надявам много малко хора в Америка подкрепят, допълни той.

Мисля, че е важно да се движим към цялостна имиграционна реформа, но в същото време трябва да спрем арестите и депортирането на хора, които живеят тук, изграждат си живота, вършат си работата, това е моят приоритет, посочи и Хилъри Клинтън.

Жителите на Флорида ще гласуват следващата седмица на първичните президентски избори, които ще решат кои кандидати на републиканците и демократите ще се явят на изборите за президент на САЩ през ноември.

Дебатът на кандидатите на републиканците в Маями, Флорида, ще се състои в четвъртък.

Най-голямата битка следващия вторник, че е за Флорида, но първични избори тогава ще се проведат още в Илинойс, Северна Каролина и Охайо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!