Тереза Мей обеща да се бори с тероризма, независимо кой е отговорен за него

OFFNews 19 юни 2017 в 16:03 3058 3

Снимка BBC, архив

Британският премиер Тереза Мей нарече нападението срещу мюсюлмани "отвратително" и обеща да се бори с тероризма, независимо кой е отговорен за него. 

Шофьор на бус се вряза в богомолци. Един човек загина, а десет бяха ранени. 

По думите ѝ атаката е опит да се разрушат свободите, които обединяват Великобритания, сред които е и свободата на вероизповедание. 

"Тази сутрин нашата страна се събуди с новината за ново терористично нападение по улиците на нашата столица: второто през този месец и точно толкова отвратително, колкото бяха предишните", каза Мей пред резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10, цитирана от БТА.

"Това беше нападение, което за пореден път беше насочено срещу обикновени и невинни хора, този път британски мюсюлмани, прибиращи се след молитва", подчерта премиерът. 

Мей съобщи, че нападателят е бял мъж на 48 години и е действал сам. 

Премиерът похвали за куража хората, които са успели да го неутрализират и да го задържат до пристигането на полицията. В момента се разследва дали починалият на мястото на инцидента мъж е починал от нападението. 

По думите ѝ до джамиите вече са разположени полицаи за допълнителна охрана. 

Тереза Мей призна, че Великобритания е била прекалено толерантна в миналото към всички форми на екстремизма.

В отговор на въпрос дали Консервативната партия ще поиска оставката на Мей и дали тя е най-подходящият човек начело на страната говорителка на премиера обяви, че Мей ръководи страната в невероятно трудни времена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10910

3

1Sion1

20.06 2017 в 00:09

Мей е пътник.Ако изборите бяха днес, торите с нея начело сигурно щяха да запишат най-унизителната си загуба в историята.При задържането нападателят е бил пребит, та Мей надали има за какво да хвали джедаите/идва от Джеда/.Като капак умрелият май вече си е бил мъртъв, преди буса да го удари.

13507

1

Тереза Мей обеща, за пореден път.
Другите са потресени.