Стремоусов обещава да експулсира в Украйна всеки, който не изпълнява решенията на окупационните власти в Херсон

OFFNews 25 октомври 2022 в 12:43 5848 4

Кирил Стремоусов

Снимка YouTube / Кирил Стремоусов

Кирил Стремоусов

За отказ в търговските обекти на рубли при покупката на стоки и за саботаж на решенията на властите на Херсонска област ще се прилагат наказания, включително до експулсиране на територията на Украйна, обяви в Телеграм канала си заместник-ръководителят на окупационната администрация на областта Кирил Стремоусов.

По думите на прокремълския администратор „такива хора се уточняват и с тях ще се разправят“. Стремоусов казва още, че създадената в Херсон ситуация е абсолютно контролируема.

„Жителите на Херсон, които с днешна дата остават в града, отбелязват отказ за приемане на рубли при плащане на хранителни стоки. Спекулантите, които се опитват да се нагушат от ситуацията, задължително ще бъдат привлечени към отговорност по законите на военното време“, - обеща Стремоусов,

В рускоезичните групи в социалните мрежи вече се появи информация, че жителите на Херсон и търговците се опитват да се освободят от руските рубли в очакване на евентуален щурм на ВСУ и превземане на града от украинските сили. По-рано миналата седмица започна евакуация на жители на Херсон на левия бряг на Днепър, където ги очаква транспорт към, както казват властите, „по безопасни руски региони“. Киев вижда в това опит за промяна на етническия състав на временно окупираната област. Освен това руската армия използва цивилното население за жив щит, като едновременно с цивилните прехвърля през Днепър и военни и военна техника с убеждението, че ВСУ няма да стреля по херсончани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

924

4

Diogen

25.10 2022 в 18:00

Този урод скоро ще се прости с мизерния си живот или ще избяга в руската кочина.

345

3

Джендо Джедев

25.10 2022 в 14:54

Така, де, следващия път ще го събират с прахосмукачка.

12182

2

sawall

25.10 2022 в 14:21

Те вече гръмнаха колата му, "вражеска" беше. За съжаление май имаше загинали, но не самият той.

345

1

Джендо Джедев

25.10 2022 в 13:10

И на тоя ще му четем именцето в някоя статия с взривен или надупчен от куршуми автомобил (естествено, "вражески", а не някоя руска таратайка) в снимковия материал, споко! :D