Спътникови снимки доказват: Руската армия бяга от Херсон

OFFNews 20 октомври 2022 в 13:27 16035 12

снимки
Спътникови снимки.

В Херсонска област се наблюдава прехвърляне на военни части и на техника от десния на левия бряг на река Днепър. За това свидетелстват спътникови снимки от военните Телеграм канали.

По-рано днес Института за изследване на войната (ISW) обяви, че Русия може да удари Каховската ВЕЦ и да обвини Украйна, като използва предизвиканото наводнение за прикритие на отстъплениието си от Херсонска област. 

Според данните на аналитиците от САЩ, поддръжници на Русия са предупредили за възможен удар по язовирната стена на Каховската ВЕЦ, за да бъде повредена в частта, която се намира на окупираната от руснаците територия, и така да се прехвърли отговорността за евентуалните щети и жертви върху Киев.

Преди ден руският генерал Сергей Суровикин, който бе назначен за командващ на силите в Украйна, заяви, че Киев възнамерява да удари язовирната стена на Каховската ВЕЦ, за да провокира катастрофално наводнение в Херсонска област.

Въпросното изявление бе коментирано от съветника към президентската администрация в Киев Олександър Арестович. Според него десният бряг на Днепър е значително по-висок от левия и ако бъде взривена язовирната стена, то вълната ще залее левия бряг, на който сега руснаците прехвърлят цивилни и войски. Арестович е категоричен, че ако някой извърши такъв терористичен акт, то това ще е Русия, за да обвини ВСУ за огромните поражения.

Преди ден стана ясно, че администрацията на анексираната Херсонска област е изпратила на жителите на Херсон SMS, в който ги призовава да напуснат града заради възможен обстрел от страна на украинската армия. В същото време новият командващ на руските сили в Украйна ген. Сергей Суровикин призна, че са подложени на натиск от украинската офанзива за отвоюване на южните и източните райони.

"Уважаеми жители! ВСУ ще обстрелват жилищни райони. От 7:00 ч. автобуси от Рехпорт до Левия бряг. За контакт: 88003019999", се казва в съобщението от ранните часове днес, цитирано от РИА Новости.

Зам.-ръководителят на администрацията Кирил Стремоусов заяви пред РИА Новости, че украинските въоръжени сили са изтеглили много сили на фронтовата линия в Херсонска област.

"Става дума за отбранителния процес на Херсон. Град Херсон се превръща в крепост", казва той.

Стремусов твърди, че украинските военни ще започнат офанзива "в близко бъдеще", която може да постави под обстрел Херсон и дясната част на региона.

"Няма да се откажем от града. Ще устоим докрай", обеща Стремоусов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

12

Бай Пешо от Перни 6

21.10 2022 в 15:21

По вашата логика защо така украинците седмица си бомбандират сами Киев и сатратегическите обекти?!?

-5426

11

Бай Пешо от Перни 6

21.10 2022 в 15:20

Нацистите обстрелват язовира от два дни, плюс хората които се опитват да се спасят. Гадове. А Зеления бяга пред вятъра за престъплението което ще извършват и тръбят по пропагандните медии че руснаците били го минирали/обстрелвали, не знам каква им е последната опорка.

345

10

Джендо Джедев

20.10 2022 в 21:19

Еврото,

Наистина чудни работи, брат! Кой да предположи, че алкашите ще са чак такива идиоти, та да се окопаят в радиоактивната земя на Чернобил, ама ей го на - окопаха се. Тия винаги са способни да надминат себе си в идиотията. Особено що се касае за най-евтината за тях стока - живота на крепостниците, еле па ако са в армията. :D

3767

8

Име на профила

20.10 2022 в 17:07

Moirae, видимо четат.

15914

7

поп Дръвчо

20.10 2022 в 15:16

Оби, кремълците са наълно способни да си издавят войниците просто така. Не им трябва сложен план.

4038

6

Moirae

20.10 2022 в 14:34

OFFNEWS, ако четете, ето още по темата за картечара с Хъмвито (който всъщност е чуждестранен легионер). Ето тук сам коментира атаката и как си e послужил с български "Bulspike" :
https://www.youtube.com/watch?v=EZfgRKYfawg

2051

5

Propaganda

20.10 2022 в 14:28

"Няма да се откажем от града. Ще устоим докрай", генерал HIMARS има точно противоположното мнение по въпроса.

На руските нацисти ще им се наложи да плуват или летят.

За целта великото раССко командване трябва стратегически да разположи подводницата МАСКВА и СУ-тата от САКИ, САКИИИ като подкрепления.

Упс, забравих, че...

-240

4

редовно четящ

20.10 2022 в 14:07

Каква прилика с последните дни на армията на третия райх! Остана путлер да се гръмне, ама не му стиска.

910

3

бай Падежко

20.10 2022 в 14:06

"Ще устоим докрай". Ама до края на тZar Путю в бункера!
 
X

Да помогнем на украинските деца!