Собчак: Държаха ме полугола пред тълпа от полицаи

Юлиуш Висожински 11 юни 2012 в 19:52 3464 3

Снимка: ksenia-sobchak.com
Снимка: ksenia-sobchak.com

Всичко беше толкова унизително. Обискът в моя апартамент беше просто едно унижение на човешкото ми достойнство. Като всичко друго в Русия впрочем.

Извинете, но на мен не ми разрешиха дори да се облека – нахлуха в апартамента в 8 сутринта и трябваше да стоя полугола пред множество полицаи. Това коментира пред Радио Свобода и Би Би Си известната руска телевизионна водеща Ксения Собчак.

Домовете на активистите на руската опозиция Алексей Навалний, Сергей Удалцов, Иля Яшин, Борис Немцов и Ксения Собчак бяха обискирани в понеделник заради планираните протести на опозицията срещу президента Владимир Путин на 6 май.

Близките до властта руски медии акцентираха върху факта, че при обиска в дома на Собчак са открити 1,5 милиона евро. Телевизионната водеща коментира, че годишният й доход надхвърля 2 милиона евро и сама има правото да избира къде да съхранява парите си.

Днес в Русия няма свобода на словото, невъзможно е да споделиш личното си мнение и да общуваш спокойно с хората. Това е най-ужасното, категорична е Собчак.

Юлиуш Висожински

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!