Словесният сблъсък с Мей за видеата в Туитър отложи визитата на Тръмп в Лондон

OFFNews 01 декември 2017 в 21:09 2612 1

Визитата на президента на САЩ Доналд Тръмп във Великобритания беше отложена след словесния му сблъсък с британския премиер Тереза Мей заради споделените от Тръмп видеа с антимюсюлманско съдържание в Туитър, съобщи "Дейли телеграф", цитиран от БТА. 

Тръмп сподели три видеа, публикувани от лидерката на британска крайнодясна организация Джейда Франсен, на които се виждат нападения и разрушаване на статуя на Дева Мария, извършени по думите ѝ от мигранти мюсюлмани. Автентичността на видеата обаче не е доказана. 

Мей критикува Тръмп за решението му да сподели видеата, а той ѝ отговори, че трябва да се фокусира върху радикалния ислямски тероризъм във Великобритания. 

"Тереза, не се съсредоточавай върху мен, фокусирай се върху разрушителния радикален ислямски тероризъм в Обединеното кралство. Ние сме си добре", написа Тръмп в Туитър.

Въпреки че няма обявена официално дата за визитата на Тръмп, плановете са били тя да бъде осъществена през януари и че равнището ѝ е било понижено от държавно на работно, за да бъдат избегнати масови протести. Сега обаче тези планове са отложени, посочва ежедневникът, позовавайки се на високопоставен американски дипломат, пожелал анонимност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

1

IBL IBL

01.12 2017 в 22:46

Хледах видеата. Престанете да лъжете, че са антимюсюлмански. Те показват хора биещи и убиващи други невъоръжени и беззащитни хора, сред които има дори деца. Това че агресорите са мюсюлмани е подробност. Не всички мюсюлмани са убийци, но убийците не трябва да се крият, защото имат някаква религия
 
X

Да помогнем на украинските деца!