Тръмп сподели в Туитър антимюсюлмански видеа

OFFNews 29 ноември 2017 в 14:47 3137 1

Снимка today.com

Американският президент Доналд Тръмп сподели в Туитър три видеа с антимюсюлманско съдържание, публикувани от британска крайнодясна група. 

Първото видео е публикувано от Джейда Фрейнсън, зам.-председател на групата Britain First. На видеото се вижда как мъж атакува друг, който е с патерици, а Фрейнсън посочва, че нападателят е мигрант, мюсюлманин. 

Видеото е последвано от още две подобни - за престъпления, които по думите ѝ са извършени от мюсюлмани - разрушаване на статуя на Дева Мария и нападение над младеж, който е пребит до смърт.    

Крайнодясната група е създадена през 2011 г. и успя да привлече общественото внимание с постове в социалните мрежи за "ислямизацията на Великобритания". 

Лидерката на движението има 52 000 последователи в Туитър и реагира много възторжено на това, че видеата бяха споделени от Туитър акаунта на Тръмп. 

"Самият Доналд Тръмп ретуитна тези видеа. Той има около 44 млн. последователи", коментира тя и допълни "Бог да благослови Тръмп! Бог да благослови Америка!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12416

1

IBL IBL

29.11 2017 в 16:28

По описаното съдържание на видеата (не съм ги гледал все пак) ми се струва, че някой е преписал нещо отнякъде само, за да се понапълни ОФФ. Ако един мюсюлманин е нападнал човек с патерици това не казва, че всички мюсюлмани ще го направят, щото със сигурност не биха, но определението "антимюсюлмански" за видеата определено е инсинуация. А когато една инсинуация е в медия, тогава тя става пропаганда.
П.П.: И няма нищо лошо да кажеш на хората около себе си - внимавайте с тия!
 
X

Подкастът на OFFNews