Тръмп получи критики за споделените видеа и отговори: Мей да си гледа ислямския тероризъм в Англия

OFFNews 30 ноември 2017 в 11:50 3635 1

Снимка Reuters, архив

Британският премиер Тереза Мей критикува американския президент Доналд Тръмп, който вчера сподели три видеа на британска крайнодясна група, които показват нападения и събаряне на статуя на Дева Мария, извършени според групата от мюсюлмани. 

Мей обяви, че Тръмп е сбъркал, като е споделил в Туитър видеата, публикувани от лидера на групата Джейда Франсен, съобщи говорител на британския премиер, цитиран от Франс прес и БТА. 

Крайнодясната група "Великобритания на първо място" се опитва да раздели обществото, използвайки истории на омразата, които разпространяват лъжи и подклаждат напрежение", заяви говорителят и добави, че те "безпокоят законопослушните хора".

"Мнозинството британци отхвърлят пълните с предразсъдъци изказвания на крайната десница, които са антитеза на ценностите, които тази страна представлява: приличие, толерантност и уважение", подчерта говорителят.

"Великобритания на първо място" е основана през 2011 г. от бивши членове на Британската национална партия. Групата превърна мюсюлманите в една от основните си мишени, като организира протести пред джамии, развявайки знамена с кръстове. 

Тръмп отговори на критиките на Мей, като посочи, че тя трябва да се фокусира върху радикалния ислямски тероризъм във Великобритания. 

"Тереза, не се съсредоточавай върху мен, фокусирай се върху разрушителния радикален ислямски тероризъм в Обединеното кралство. Ние сме си добре", написа Тръмп в Туитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

1

the cowboy

30.11 2017 в 12:33

Ами тя си го гледа... и нищо друго. Защо ли Мей да си пъха носа в побоя над жени от техните мъже и третирането им като добитък, когато това си е част от тяхната култура и религия... все пак, хубаво е и на теб никой да не ти пречи да изповядваш ценностите си "приличие, толеранстност и уважение". ;)
 
X

Подкастът на OFFNews