Словения ще иска здравен сертификат и за работещите от вкъщи

OFFNews 21 септември 2021 в 10:51 4792 0

Снимка Getty Images

Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID-19 или отрицателен тест на коронавирус в Словения ще трябва да имат и работещите от вкъщи, съобщи министерството на труда, цитирано от BTA.

Словения въведе едни от най-строгите мерки в Европа, като заедно с Италия изисква здравни сертификати за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътуване с обществения транспорт (освен за учениците), за различни услуги и обществени учреждения.

Министерството на труда сега обяви, че от задължението да представят здравен сертификат не са освободени и работещите от вкъщи.

Ако работещите от вкъщи нямат сертификат, те трябва да се тестват с бърз антигенен тест за самостоятелно тестване най-малко веднъж седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и подпис. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, работодателят може да го санкционира в съответствие със закона за работните отношения, обясниха от министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови