Словения безсилна: Над 12 600 мигранти са влезли в страната за 24 часа (галерия)

OFFNews 23 октомври 2015 в 10:45 6135 17

Над 12 600 имигранти са пристигнали в Словения през последните 24 часа, съобщи Ройтерс.

Рано тази сутрин броят на мигрантите, влезли в страната от събота, когато вълната мигранти достигна в страната, е общо 34 131 души. На 23 септември в Унгария, която оттогава затвори границите си, влязоха рекордните 10 046 души за денонощие, припомня агенцията.

Словения поиска от страните членки на ЕС допълнителни полицейски сили, които да помогнат при наплива от прииждащи от Хърватия мигранти, съобщи словенският министър на вътрешните работи Весна Жнидар.

Според нея Австрия има много големи проблеми при подсигуряването на подслон за огромния брой бежанци, които пристигат в страната.

Словенската полиция полага огромни усилия за да се стигне до споразумение с Австрия за увеличаване на броя на мигрантите, които преминават транзит през Словения, но е много вероятно Австрия в най-скоро време да спре да приема мигранти, поясни Жнидар. Тя определи положението в Словения като много трудно, което обаче все още е под контрол.

По думите ѝ дневната издръжка на имигрантите струват на бившата Югославска република около 770 хиляди евро.

Министърът обеща до края на годината да бъдат осигурени 2000 места за подслон. На първо време ще бъдат предоставени затоплени палатки за около 400 души. Част от тях трябва да бъдат издигнати до края на седмицата, за да приютят жените и децата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!