Бежанци подпалиха лагера си в Словения, искат в Германия (видео)

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2015 в 19:54 9595 14

Снимка RT

Горящият лагер.

Бежанци подпалиха лагер, в който са настанени в Брежица, Словения, с искания да бъдат пуснати да идат в Германия, предаде БГНЕС.

Мястото било обособено като зона за почивка на мигрантите, преди да се отправят към Германия.

Те обаче не били доволни от изчакването и за близо час подпалили голяма част от палатките, като намесата на пожарната предотвратила човешки жертви или по-сериозен пожар.

Според очевидци мигрантите палели огньове, за да се топлят, като е възможно някой от тях да е излязал извън контрол и да е причинил инцидента. Малко след потушаването на пламъците част от хората били изпратени с автобуси към Австрия, другите обаче продължили да се бунтуват.

Горящият лагер. Снимка: AP.
Междувременно днес словенският парламент прие закон, даващ на армията повече възможност да помага с охраната на границата. Той идва вследствие на затварянето границата между Унгария и Хърватия.

Заради огромния наплив от мигранти армията се включи в охраната на границата в понеделник. По протежението ѝ са били изпратени 140 воиници, които да помагат на полицията.

От събота насам повече от 20 хиляди бежанци са влезли в Словения, опитвайки се да стигнат до Австрия. Поне 6 хиляди са прекарали последната нощ в страната.

Горящият лагер. Снимка: AP.
Опозицията в страната настоява правителството да последва примера на Унгария и да издигне ограда на границата с Хърватия за да предотврати неконтролируемото навлизане на мигранти на територията й.

Опитът на Словения да задържи наплива от бежанци след като Унгария затвори границата си с Хърватия в петък предизвика верижна реакция на Балканите, оставяйки хиляди хора да чакат по границите.

В момента поне 12 хиляди мигранти се намират в Сърбия, а около 6 хиляди са влезли в Австрия от Словения вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.10 2015 в 18:36

Европа да се вземе в ръце и да изгони тая измет обратно оттам,откъдето са дошли.Иначе тия орди ще разрушат постепенно най-стария континент-първо ще замърсят средата,градовете,околната среда,после ще посегнат на паметниците на културата,после ще пренесат своите примитивни и животински порядки,ще вършат мръсотии,престъпления,гадости и т.н.Това са номинални хора,те са от друг свят.Досега са живели в паланки и землянки,някои са ислямисти и откровени главорези.Моментът е исторически за Европа.

22.10 2015 в 12:39

Тези които пишат горните редове се мислят за кой знае какви спрямо дошлите отнякъде нещастници. Само че за истинските европейци (а не измекярите балканци)дали авганистанци дали българи сме все една сбирщина която само иска и нищо не дава. Така че ако променят отношението си негативно към нещастниците дошли отвсякъде това значи да променят отношението си и към нас, а предполагам че това никой от настоящите драскачи на горните редове не ще. Така че по-ктотко!

22.10 2015 в 12:02

Сирийски и авгански цигани чисто и просто!

22.10 2015 в 10:28

От тази статия и видеото не може да се разбере причината за пожара.
Във видеото се вижда как един от мигрантите се опитва да угаси запалена палатка. Друго няма.

Оффнюз, моля давайте по конкретни аргументи в полза на теорията си. В противен случай се превръщате в несигурен източник на информация.

22.10 2015 в 10:14

Не знам какво още трябва да се случи, за да разберат тъпите, дрогирани европейски политици, че ситуацията не може да продължава така. Не трябва да позвволяват на тази измет да идва повече тук. Европа ще бъде унищожена. Ако оставят положението без контрол, а то явно вече е, след 20 години децата ни ще носят бурки и ще се дупят по 5 пъти на ден, произнясайки молитви към Аллах. Европа трябва да остане цивилизована и християнска!Дано да се осъзнаят по-скоро, че тежко ни и горко.

22.10 2015 в 09:31

Мултикултурализъм!!! Мултикултурализъм!!! Искаме още мултикултурализъм!!!

22.10 2015 в 08:41

К'ви бежанци, к'ви мигранти бе... това са приматите на които САЩ, СА и Израел са обещали половин Европа... Дееба и соростутките глупави, вземете си ги у Вас!

22.10 2015 в 00:32

Това ми прилича на ЕВРЕЙСКИ план да разрушат Германия, защото чичко Адолф ги е гонил от ЕВРОПА.

21.10 2015 в 23:46

поканиха най-гнусната паплач която се припозна в повика за попълване на позициите за изкупване на "бяла вина", а всъщност внесоха джихадисти и нискоинтелигентни примати.

21.10 2015 в 23:03

Айде изяснете си мигранти ли са или са бежанци. Мигранти и бежанци не са синоними, че да ги използвате като такива. За мен са терористи под прикритие, но това почти няма медия, която да се осмели да го напише. Най-малкото, защото не е модно да се съмняваш в хората