След президентската среща с Радев в Естония Анджей Дуда обяви, че е с COVID-19

Заради полския президент и шампионка по тенис ще трябва да се самоизолира

Александра Маркарян 24 октомври 2020 в 20:32 6349 1

Снимка БТА/АП

Полският президент Анджей Дуда е с положителен тест за COVID-19.

Той е направен в петък и резултатът излязъл днес.

В понеделник Дуда посети естонската столица Талин, където се срещна с българския президент Румен Радев, който по-късно бе поставен под карантина като контактен с диагностицирания с COVID-19 командир на ВВС ген.-майор Димитър Петров.

На фона на прекратеното му посещение и карантиниране въпреки двата му отрицателни теста стана ясно, че и българският премиер и министри са били контактни лица на болен от коронавирус - зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. След два отрицателни теста, за по-малко от 24 часа карантината бе свалена от Борисов и други официални лица.

В Естония Дуда се е срещнал и с естонския президент Керсти Калюлайд, която се е тествала впоследствие и резултатът ѝ е отрицателен.

"Нямах и нямам никакви симптоми, особено сериозните като загуба на вкус и обоняние, но резултатът от теста е напълно ясен", казва Дуда във видео послание, публикувано в Туитър. "Чувствам се добре. Ще прекарам следващите дни в самоизолация заедно със съпругата ми и ще работя от дистанция; това изобщо не е проблем", уверява полският държавен глава.

Положителният тест на полския президент има последствия и за шампионката на Откритото първенство на Франция по тенис от тази година Ига Швьонтек.

Момичето, което на 19 г. смая света с победата си в най-предстижния турнир на клей в света, бе прието от президента Дуда в петък за връчването на наградата "Златен кръст" за изключителни постижения в областта на спорта и популяризиране на страната в международен план.

След оповестяване на положителния резултат на президента Ига обяви, че ще остане в домашна изолация. "Нито аз, нито някой от моя екип има симптоми. Правим се тестове редовно. Ще останем под карантина според препоръките на здравните власти в момента", коментира 19-годишната тенисистка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

1

Sashkavas

25.10 2020 в 00:17

Чичлемето виросоносител, евала. Поне Деса малко се разходи, а за имиджа на България и здравето на други хора, на тоя тутманик не му дреме. И искате това недоразумение на природата, да прави правителство и да му дадете цялата в сласт в държавата ????