ВМА е уведомила президента, че е контактен с COVID още в неделя

OFFNews 22 октомври 2020 в 12:08 3239 2

След диагностицирането на 18 октомври, неделя, на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров с COVID-19 всички длъжностни лица, които са били в пряк физически контакт с него на 16 октомври, петък, за отбелязване на годишнина на ВВС, включително президента, министъра на отбраната, началника на отбраната и други висши офицери са били незабавно уведомени от ВМА на 18 октомври, неделя, съгласно националните и ведомствени процедури.

Това съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната. 

Поводът за това съобщение е прекратената визита на президента Румен Радев в рамките на инициативата „Три морета“ в Естония във вторник. Президентът на Естония Керсти Калюлайд потвърди във фейсбук профила си, че визитата се прекратява, защото Радев в бил в контакт с човек с Ковид преди да пристигне в страната.

От президентството във вторник продължаваха да твърдят, че "президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус”.

Президентът обвини премиерът Бойко Борисов и правителството, че целенасочено работят за саботиране на инициативата “Три морета”, която трябва да бъде оглавена от България и това се превърна в поредният епизод от войната между двете институции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

2

AnderXale07

22.10 2020 в 12:54

За мен най - интересното в случая е отношението на БСП, които за пореден път се дистанцират от Радев и пазят ГЕРБна тишина. Започвам да мисля, че има основание в приказките на Йончева за омерта между Нинова и Борисов. Същата беше и реакцията им при избирането на Гешев. Въпреки всичките данни за корупция и протести, те взеха отношение, чак когато видяха, че цяла България се надига. Преди имаха оправдание с вътрешната опозиция, но сега Нинова получи цялата власт в партията, а нищо не се е променило...

4005

1

AnderXale07

22.10 2020 в 12:49

Гербаджиите превърнаха политиката в махленско говорене. Тук е редно да си припомним приказката за лъжливото овчарче. Как очакват, Президентът да вярва на приказките им, след цялата помия излязла срещу него?!? И в какво го обвиняват? Че спазва процедурите, ли? Дайте да видим документите, след като твърдят, че са го информирали! Кой, кога, как?!? Трябва всичко да го има черно на бяло. Останалото са празни приказки и клевети. Но в едно нещо безпорно Герб са номер едно - демагогията, и това трябва да им се признае. "Нека кажат, че сестра ти е к*рва, пък после ходи обяснявай, че нямаш сестра" и "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина" са техни верую. А фактите са безмилостни. Невиждана дори през войните демографска катастрофа и последни места в цяла Европа във всички положителни статистики.
 
X

Да помогнем на украинските деца!