Сирийските бунтовници свалиха руски Су-25

OFFNews 03 февруари 2018 в 18:43 7007 8

Сирийски бунтовници са свалили военен самолет в Северозападна Сирия. В района правителствените сили и съюзниците им провеждат офанзива, подкрепена от интензивни въздушни удари.

Това съобщи ръководителят на базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман, цитиран от Асошиейтед прес.

Самолетът бил свален близо до контролирания от бунтовници град Саракеб в провинция Идлиб. Според Абдел Рахман вероятно самолетът е руски. Той уточнил, че пилотът успял да катапултира и се приземил жив.

Опозиционният Медиен център на Алепо съобщи, че сваленият самолет е Су-25, руско производство, но не уточни дали е от руските ВВС.

Според телевизия "Скай нюз - Арабия" самолетът бил свален с ракета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

03.02 2018 в 22:59

За тоя не е стигнало място във влака, и е чакал следващ, за да се прибере. И понеже руснаците са се изтеглили и са си взели летището - затова не е имало къде да кацне, та е летял.
Толкова военна юриспунденция стига ли ти?

Понеже май го свалиха с Игла, ти се моли да не е габровска, че тогава ще видиш как и от какво ще те опази нато. И за колко ще ти стигне хумора.

23293

3

Стефан

03.02 2018 в 22:35

Да. И?