Седемгодишно момче почина от удари на тренировка по джудо в Тайван

OFFNews 30 юни 2021 в 17:36 5796 0

Снимка pixabay

Седемгодишно момче, ударено в пода 27 пъти по време на тренировки по джудо, почина в Тайван.

През април детето претърпява тежък мозъчен кръвоизлив след тренировка, в която негов съученик и треньорът им упражняват ударите си върху него. Момчето изпада в кома и е подложено на животоподдържащо лечение.

Родителите му решават се откажат от лечението след близо 70 дни, съобщиха местни медии, цитирани от Би Би Си

70-годишният треньор е обвинен за физическо посегателство, 

Класът по насилие по джудо, който вкара момче в кома
Треньорът на момчето, който е в края на 60-те години, е обвинен в физическо посегателство, довело до сериозно нараняване и използване на непълнолетно лице за извършване на престъпление, съобщава местният новинарски сайт Тайпе Таймс.

Треньорът, идентифициран само с фамилията си Хо, бе освободен по-рано този месец под гаранция от 100 000 тайвански долара ($ 3,583).

След смъртта на жертвата обаче прокурорите ще променят обвинението в "нараняване, причинило смърт". Ако бъде признат за виновен, треньорът може да бъде изправен пред минимум седем години до доживотен затвор.

Момчето е посетило урока по джудо на 21 април под надзора на чичо му, който според съобщенията го е заснел по време на тренировките, за да покаже на майка му, че джудото не е подходящо за него.

Видеото показва, че детето е хвърлено няколко пъти от по-възрастен съученик по време на тренировката. Чува се как детето крещи, но треньорът му заповядва да се изправи и казва на по-голямото момче да продължи да го хвърля, а после сам го повдига и хвърля на земята.

В крайна сметка детето припада, въпреки че семейството му разказва, че треньорът го е обвинил в симулиране на безсъзнание.

Появиха се въпроси защо чичо му не е спрял треньора, но експерти в Тайван казват, че в страната съществува идея за уважение и почит към учителите, което понякога означава да приеме авторитета им независимо от обстоятелствата.

Майката на момчето каза пред журналисти, че чичо му се чувства "ужасно заради случилото се".

По-късно беше установено, че треньорът е нелицензиран.

Във вторник в 21:00 ч. болница Фенгюан съобщи, че кръвното му налягане и пулсът спадат. След като лекарите разговаряха със семейството му, те се съгласиха да изключат поддържането на живота

В тайванските социални медии мнозина скърбиха заедно със семейството, а други призоваха да се предприемат по-строги действия срещу треньора и да се даде обезщетение на родителите на момчето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови