Сблъсъци във Вашингтон, има арестувани

OFFNews 15 ноември 2020 в 07:41 5535 0

Снимка БТА

До сблъсъци между привърженици на президента Доналд Тръмп и контрапротестиращи се стигна във Вашингтон. 

Насилието избухва след падането на нощта, по улиците се водят боеве с юмруци и пръти. Вестник „Вашингтон пост“ съобщи за наръган човек, информира БНР.  Полицията съобщи за най-малко десет арестувани, от които четирима за притежание на оръжие.

Шествия в подкрепа на Тръмп имаше и в Делрей бийч, Флорида, където няколкостотин души демонстрираха с плакати, на които пишеше „Пребройте всеки глас“ и „Не можем да живеем с марксистко правителство“.

В Лансинг, Мичиган, протестиращи се събраха пред Капитолия. Ораторите на митинга изразиха съмнение в резултатите, показващи, че кандидатът на демократите Джо Байдън печели щата с преднина от над 140 000 гласа.

Във Финикс, Аризона, според полицията около 1500 души са се събрали пред местния щатски парламент, за да протестират срещу победата с малка разлика на Байдън в щата.

По-рано хиляди привърженици на американския президент Доналд Тръмп се събраха във Вашингтон, повтаряйки твърденията му, че изборите на 3 ноември са „откраднати“. 

Полицията беше отцепила големи части от центъра на Вашингтон, преди проявите, организирани главно чрез социалните мрежи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!