Създателят на McAfee се крил в джунглата

13 декември 2012 в 10:03 2172 0

Джон Макафий, Кадър от Youtube
Джон Макафий, Кадър от Youtube

Приключения в джунглата имал милиардерът Джон Макафий, докато се опитвал да бяга от полицията в Централна Америка.

Последният месец той прекара с приятелката си, бягайки от властите, а през цялото време разказваше за приключенията си в блог.

"Бягах през джунгли, реки и океани и май имам нужда от почивка за известно време. А и седем дни бях в ареста", казва милиардерът, който продаде компанията си за над 7 млрд. долара на Intel през 2011 година.

Софтуерният магнат и създател на антивирусната програма McAfee вчера беше депортиран в Маями, САЩ, от Гватемала.  Макафий избяга там от друга централноамериканска държава, Белиз, където полицията го издирва за убийството на негов приятел.

Преди две седмици 67-годишният магнат бе задържан в Гватемала, където поиска убежище, но му бе отказано. 

Преди да бъде качен на полета за родината си, Макафой заявил, че е "напълно доволен от това решение".

Пристигайки в Маями, Флорида, той само споделил, че смята да се "помотае в Маями за малко".

Преди да отпътува за САЩ, Макафий се извини в тв интервю на гватемалския президент, че го е поставил в такава неудобна ситуация по време на преговорите за териториални претенции с Белиз.

Адвокатите на Макафий блокираха искането на Белиз клиентът им да бъде върнат в страната заради убийството на бизнесмена Грегъри Фол. От своя страна Макафий твърди, че няма против да говори с полицията в Белиз, но се притеснява да бъде тикнат в ареста в централноамериканската страна. По думите му преследването му е дело на корумпираните власти.

"Не искам да съм нелюбезен спрямо този джентълмен, но ми се струва, че той е крайно параноичен, даже луд", коментира премиерът на Белиз Дийн Бароу.

След като натрупа огромно богатство от антивирусната програма McAfee, създателят й водеше ексцентричен живот, като  летеше с малки самолети над пустинята или опитваше да извлече антибиотик от растения в джунглата, добавя Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!