Съветник на Ердоган преби протестиращ (снимки)

OFFNews 16 май 2014 в 07:11 7977 20

Съветник на Ердоган преби протестиращ
В телефонен разговор Юсуф Йеркел е признал, че той е мъжът на снимките като заявил, че по-късно през деня ще направи изявление по случая.

Съветникът на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган Юсуф Йеркел преби мъж по време на вчерашните протести след взрив в мина в Турция, при който загинаха 282 души.

Гневни протестиращи в турския град Сома вчера нападнаха автомобила на премиера Реджеп Тайип Ердоган по време на неговото посещение в града. Ердоган бе посрещната от тълпа, която скандираше "убиец" и "крадец". Близките на жертвите поискаха оставката на премиера и правителството.

При възникналите сблъсъци между протестиращи и полиция фоторепортери уловиха сцената, при която съветникът Йеркел нанася ритници на мъж, когото полицията опитва да задържи. Кадрите бяха разпространени в социалната мрежа. Нападнатият мъж е роднина на един от загиналите миньори. 

В телефонен разговор Йеркел е признал, че той е мъжът на снимките като заявил, че по-късно през деня ще направи изявление по случая. 

Инцидентът се разигра, след като правителството опита да тушира напрежението след инцидента в мината. На пресконференция премиерът Реджеп Тайип Ердоган заяви, че единственият виновник за инцидента е случайността. Ердоган заяви, че смъртта на миньорите е трагедия, но подобна трагедия е обичайно явление за всяка държава.

В турската столица Анкара полицията атакува с водни оръдия повече от 800 протестиращи, които атакуваха сградата на министерството на икономиката и партийни офиси

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!