САЩ публикуват доклад с изтезанията на ЦРУ

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2014 в 14:15 1733 6

САЩ ще публикуват доклад с изтезанията, извършвани от ЦРУ, на заподозрени терористи. Това съобщи говорителят на Белия дом Джош Ърнест.

Очаква се некласифицирана версия на доклада да бъде публикувана днес от Комисията за разузнаване към Сената.

В доклада ще бъдат включени подробности за използваните от агентите на ЦРУ методи за разпит на заподозрени терористи, одобрени от президента Джордж У. Буш след 11 септември 2001 г.

Докладът ще бъде от около 6200 страници.

Изтезанията бяха забранени от президента Барак Обама още при встъпването му в длъжност през 2009 г.

Самият Обама подкрепи излизането на доклада. Бившият президент Джордж У. Буш пък подкрепи ЦРУ.

Редица конгресмени се обявиха категорично против публикуването на доклада за изтезанията на ЦРУ, тъй като според тях детайлите в доклада ще бъдат използване като претекст за нападение срещу американските интереси.

В същото време стана ясно, че правителството на САЩ е взело мерки за засилване на сигурността на американските посолства в чужбина заради възможни провокации след излизането на доклада.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 21:02

Четвъртия хилядолетен Райх затъна в блатото на фашизма, расизма, милитаризма и нарушаване на гражданските права и свободи.

09.12 2014 в 19:42

Лека-полека пада маската на Империята на Злото.

09.12 2014 в 18:45

Това е превод от интервюто на Мур бе ждрьольо-о-ооо!
Като няма какво да кажеш за икономедийните свини и абсолютното им осиране им го лапай и се потапяй под вода.
Да ти нафърфорим в айропланчето.

09.12 2014 в 17:06

човек, който пише "фотоФолтаичен" ми е трудно да му приемам насериозно мнението относно енергетиката. па и прякорът един такъв, лъха на култура и възпитание. сорка.

09.12 2014 в 15:10

- Трябва ли да спрем зелената енергия? Както в България, така и в много други държави от ЕС, тя излиза изключително скъпа.- Думата "зелена енергия" няма техническо или научно значение. "Зеленото" обаче много удобно се използва в маркетинга и рекамата, за да се продават идеи и технологии.

Думите "чисти", "възобновяеми" и "устойчиви" - те вече са от значения. Енергията, произвеждана от ВЕЦ, отговаря и на трите определения. Ядрената енергия не е възобновяема, но е чиста и устойчива. Има достатъчно ядрено гориво за десетки хиляди години напред.
Вятърна и слънчева енергия е скъпа и ненадежна. ВЕИ-та и фотофолтаичните паркове УНИЩОЖАВАТ ПОВЕЧЕ ПРИРОДНИ БОГАТСТВА НА ЗЕМЯТА, ОТКОЛКОТО СЪЗДАВАТ.
Всеки път, когато постоим вятърна електроцентрала или фотофолтаичен парк, трябва да търсим и алтернативен начин за набавяне на енергия за времето, когато не няма вятър или слънцето не грее. ПРАХОСВАМЕ ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ, ЗА ДА СУБСИДИРАМЕ ТЕЗИ МОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ И ЗАЩО?

09.12 2014 в 15:05

Очаквам да публикувате част от него и после да го "изтриете" защото бил... ПРОТИВОРЕЧИВ.

Така като направиха соросоидните семейни свини!
Преди няколко дни икономедиА СВАЛИ от страниците на пасквила си дневник статия на Патрик Мур, един от основателите на "Грийнпис" с обяснението че бил... "противоречива личност".