САЩ и Китай заплашиха Пхенян с нови санкции

OFFNews 18 май 2015 в 12:16 3765 9

Снимка ТАСС

САЩ и Китай обсъждат въвеждането на нови санкции за Северна Корея. Това заяви американският секретар Джон Кери след срещата си с външния министър на Южна Корея Юн Бьон Се в Сеул.

Дадохме шанс на Пхенян за подобряване на отношенията и обсъждане на възможността за премахване на ядрените оръжия, но Северна Корея дори не се приближи до тези стандарти, установени за осъществяване на преговорите, подчерта Кери.

В тази връзка САЩ и Китай обсъждат засилване на санкциите срещу Пхенян, като Китай разполага с мощни начини за натиск, категоричен е той.

По думите му детайлите ще бъдат уговорени по време на преговорите за икономика и безопасност с Китай през юни.

Срещу Северна Корея вече бяха въведени санкции от страна на ООН, САЩ и ЕС след проведените от Пхенян тестове с ядрени ракети.

Американският държавен секретар каза още, че неотдавнашните севернокорейски провокации са демонстрирали, че Пхенян не е готов на съдържателен диалог на ядрени и ракетни теми.

Няма никаква разлика по отношение на подхода на САЩ и Южна Корея по въпроса за севернокорейските провокации и нейната ядрена програма. Военният съюз между Вашингтон и Сеул е по-силен отвсякога.

Северна Корея представлява сериозна заплаха за регионалната безопасност. Визитата на Кери идва във време, когато регионалната безопасност се сблъсква с безпрецедентни заплахи. Нашия съюз е силен, но това не означава, че не е останало място за по-нататъшна работа, каза и външният министър на Южна Корея Юн Бьон Се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!