Съюзникът на Ердоган Бахчели го призова да не оставя президентския пост

OFFNews 18 март 2024 в 09:29 693 0

Девлет Бахчели

Снимка БТА

Девлет Бахчели

Лидерът на турската Партия на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели, съюзник на президента Реджеп Тайип Ердоган в управлението, го призова да не се отказва от преизбиране на президентския пост и след края на настоящия му мандат.

„Не можете да си тръгнете. Не можете да оставите турската нация сама. Искаме да ви видим като лидер спасител на новия век“, заяви Бахчели на 14-ия конгрес на партията си, който се състоя вчера, съобщи новинарският сайт Хаберлер, цитиран от БТА.

Изказването си Бахчели направи по повод изявлението на Ердоган, в което той заяви, че местните избори през март ще му бъдат последни.

Бахчели подчерта, че "изявлението на Ердоган беше посрещнато с голямо задоволство специално в лявото пространство на политическия спектър”.

“От тази трибуна искам да се обърна към многоуважаемия президент Реджеп Тайип Ердоган, че не трябва да се отказвате. Не може да лишите турския народ от себе си. Ние, участващите в Републиканския алианс, сме заедно с вас. Защото искаме Вие да бъдете лидерът спасител на новото столетие”, заяви Бахчели.

В същото време помощникът на Бахчели Фети Йълдъз, заместник-председател на ПНД, посочи пред журналисти, че парламентът може да гласува решение, което да направи възможно избирането на Ердоган за нов мандат за президент.

Неотдавна на среща с младежи от управляващата Партия на справедливостта и развитието Ердоган заяви: „Според пълномощията, дадени от закона, тези избори са последните ми избори, но резултатът от тях ще бъде период на прехвърляне на доверието към моите събратя, които ще дойдат след мен”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!