Руснаците затварят Мариупол до понеделник сутринта, ще претърсват града и телефоните на населението

Красимир Крумов 22 юли 2022 в 18:46 4788 0

Окупаторите проверяват местните жители за

Снимка Telegram / Андрющенко Time

Окупаторите проверяват местните жители за "нацистки" татуировки.

Руснаците ще блокират напълно входовете на Мариупол от 16 часа в петък до 6 часа сутринта в понеделник и няма да бъде възможно влизане и излизане от града, съобщи Петро Адрюшченко, съветник на лоялния към киевските власти кмет на града.

Мариупол ще бъде затворен за т. н. филтрационни дейности. Целият град ще бъде претърсен и всички намиращи се в населеното място лица ще бъдат проверени. „Бъдете внимателни! Не се излагайте на опасност! Изчистете данните от телефоните си, не излизайте от домовете си, ако не се налага, филтрацията се основава в контрол на ражданите.“ – предупреди Адрюшченко.

Според съветника на законния кмет ще бъдат проведени засилени филтрационни и анти партизански мероприятия. Причина е тежката нощ, която окупаторите са имали в Бердянск, където наведнъж в резултат на диверсионни действия от украинците руската армия е изгубила определен брой военнослужещи.

Само ден по-рано симетрични действия, но по отношение на Николаев приеха и украинските власти. Там вече затвориха града за няколко дни за хайка за наводчици и колаборанти на руския окупатор. Съвместни екипи на Службата за безопасност на Украйна, армията и териториалната отбрана проверяват адреси в града по сигнали и получени данни от мобилни комуникации за установяване на лица, които коригират огъня на противника и му предават военна информация за обстановката в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!