Руското посолство в София твърди, че украински военни в руски униформи ще разстрелват цивилни

OFFNews 19 април 2022 в 14:55 22793 27

Снимка Фейсбук

Руското посолство у нас твърди, че службата за сигурност на Украйна подготвя "поредна чудовищна провокация, за да обвини руските военни в т.нар. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област".

От дипоматическата мисия лансират тезата, че властите в Киев планират едно от подразделенията на украинската служба за сигурност да се преоблече в униформи на руските военни и да извърши демонстративен разстрел на мирни жители в Одеска област. 

Това изявление идва на фона на предупрежденията на началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов, че руските специални служби планират да извършат терористични нападения на територията на Русия, за да засилят антиукраинската истерия.

"Руските специални служби планират да извършат серия от терористични атаки - с миниране и взривяване на жилищни сгради, болници и училища в населени места в Русия, както и да нанесат ракетни и бомбени удари по Белгород или някой от градовете в Крим", съобщи Буданов преди няколко дни. 

Ето и целия текст на днешното прессъобщение на Руското посолство в България. Запазен е оригиналният правопис:

"Извънредно изявление на Междуведомствения координационен щаб на Руската Федерация за хуманитарно реагиране в Украйна:

Според наличната достоверна информация, службата за сигурност на Украйна (СБУ) подготвя поредна чудовищна провокация за да обвини руските военни в т.н. военни престъпления с масово унищожаване на мирни жители в Одеска област.

С тази цел в близко време се планира да се преоблече едно от подразделенията на СБУ във формата на руските военни и да се извърши демонстративен разстрел на мирни жители.

Снимки и видео от тази акция с уж "безчинствата на руснаците" за незабавно цинично разпространяване на фейкове ще бъдат публикувани от украински и западни информационни агенции.

Подготвяната се провокация на украинските власти демонстрира безчовечното им отношение към съдбата на мирните граждани на Украйна и свидетелства за пълно пренебрегване на всички норми на морала и международното хуманитарно право.

Предварително предупреждаваме страните от "цивилизования Запад" начело със САЩ за това, че Руската Федерация има оперативна доказателствена база за подготвящите се поредни ужасни престъпления на киевския режим."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

600

27

Рашистите са толкова тъпи, че никакъв оригинален сценарий не могат да измислят. Така беше с Катин. кланетата в окупираната Украйна, Чечения, Абхазия, Крим, Транснистрия, ДНР, ЛНР, Сирия, Сърбия, Венецуела, Либия, Мали. Случаите Скрипал, Гебрев, малайзийския Боинг, украинския самолет в иранското летище, Голодомора, Рибентроп-Молотов - ВСИЧКО. Убийците са ватенките и путлеролизачите

600

26

Русия е империята на злото. Целия им вътрешен свят е от тъпи военни и кгб. Неграмотни, ретроградни, нагли, цинични, мракобесни, лъжливи, крадливи, мръсни психопати и катили. Изхвърлиха ги от спорта. От всички държави хвърчат колхозники. Посолствата са им от военни към министерство на отбраната

3767

25

Име на профила

20.04 2022 в 11:21

Аз нямам нужда да вярвам на Зеленски (не се пише със Z), виждам и чувам десетки хиляди обикновени хора, чиято изстория съвпада. За разлика от ответната страна.

2550

24

alfakentavur

20.04 2022 в 08:57

До Любченцето:

Вярно, да!
Значи признаваш, че Русия лъже?

1215

23

Lyubo

20.04 2022 в 08:13

До морското конче "alfakentavur":

Вярно ли ? А Еленски хич не лъже, неговите министри също, особено съветника му Карамелка-Льошенка Арестович !!!
Пояснение: Еленски, защото забраниха със закон буквата Z !

2550

21

alfakentavur

20.04 2022 в 07:02

"Това не го твърди руското посолство, а е информация на руското министерство на отбраната. Посолството само препредава информацията."

Уау, по този начин сигурно става много по-достоверно. Путлер лъже, министрите му лъжат, целия му държавен апарат лъже. Но когато посолство препредава "информация" от министерство, то тя сигурно е достоверна. Ама друт път :)

1215

20

Lyubo

20.04 2022 в 00:48

Това не го твърди руското посолство, а е информация на руското министерство на отбраната. Посолството само препредава информацията.

1220

19

хr4

19.04 2022 в 21:38

Мутрофанова съвсем е изплискала легена. Ние да не сме некви олигофрени? А украинците? И те ли са идиоти? Що за плоски простотии?
Да обобщим: най-близката локация на руски войски е на повече от 100км от Одеска област(в Херсон). Като как някой ще повярва на подобна постановка? Или по-важното в случая е, че в Одеска област живеят много бесарабски българи и от нас се очаква паника? Сигурно полската мутрофнова в Полша пробутва същите байки само, че Одеска е заменена с Лвовска?

4164

18

Egocentric Eccentric

19.04 2022 в 20:41

Междувременно руски военни в костюми на дядо Коледа раздават подаръци по детските градини и болници.
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков