Ексклузивно Облекчаване на мерките: Отварят езиковите школи, пускат публика по стадионите

Руско писмо в бутилка намерено след 50 години

OFFNews Последна промяна на 19 август 2019 в 10:41 5319 0

Жител на Аляска се натъкна на 50-годишно писмо в бутилка, докато търсил дърва за огрев, съобщава Би Би Си.

Тейлър Иванов попаднал на писаното в Русия писмо и го публикува във Фейсбук на 5 август с надеждата на открие приятел, който говори езика, за да му го преведе.

Оказа се, че писмото е написано от моряк на борда на руския кораб "Сулак" на 20 юни 1969 г. Подателят е капитан Анатолий Боцаненко, уточняват руски медии, които проследяват историята.

Иванов търсил дърва за огрев на около 32 км западно от дома си в село Шишмарев, когато се натъкнал на бутилката. Положил доста усилия, за да отвинти пластмасовата тапа и да изкара корковата тапа. Силата в ръцете му не достигнала и употребил и зъбите си - пише в. "The Nome Nugget".

От вътре била суха и миришела на нещо, което Тейлър определя като вино или някакъв стар алкохол. Бележката била съвсем суха и чрез нея подателят се обръща с молба към този, която я намери - да му пише на посочения адрес. Желае му здраве и уточнява откъде пише.

Днес капитанът е 86-годишен и намирането на бутилката го просълзява от радост. "Изглежда като моя почерк. Със сигурност! Източен индустриален риболовен флот!" - казва той пред руския тв канал "Русия 1".

Капитанът, наблюдавал и строителството на кораба, плавал на "Сулак" до 1970 г.

Страхотно е как една малка снимка води до такава история - казва Иванов, който се е вдъхновил да направи подобно нещо. Да пусне писмо в бутилка, заедно с децата си, за да видят къде ще попадне то.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови