Рускиня закъсняла и не успяла да се качи на самолета за Ростов

OFFNews 19 март 2016 в 20:14 4655 3

Снимка Reuters

Руска туристка не успяла да се качи на борда на самолета, който се разби в Ростов на Дон.

Елвира Исаева празнувала до късно рождения си ден и изпуснала полета, затова решила да удължи престоя си в Дубай с още няколко дни, съобщи Нова телевизия. 

При падането на самолета загинаха всички 62 души на борда - 55 пътници и 7 души екипаж. 

Повечето пътници са били руснаци, връщащи се от почивка в Дубай. Руските граждани на борда са били 44. Освен това в самолета са пътували 8 украинци, двама индийци и един узбекистанец, а сред членовете на екипажа - един руснак, двама испанци, един жител на Кипър, един на Киргизстан, един на Колумбия и един на Сейшелските острови. 

Очевидци на случилото се разказват, че са чули тътен при падането на самолета, но самият удар в земята почти не се е чул. 

"Живея в района на летището. Вече лягах да спя, когато чух тътен и видях светлина в продължение на около пет секунди. Прозорците и леглото се разтресоха. След това излязох навън, но не се виждаше огън. След това от прозореца видях стотици коли – пожарни, линейки. Те бяха на мястото за три минути", разказа пред РЕН-ТВ Александър.

Очевидците разказват и за изключително силния вятър. 

Сред основните версии за катастрофата са лошите метеорологични условия и човешка грешка. 

Руските власти обявиха, че няма да има разследване за грешка на диспечера. Данните сочат, че диспечерът е изпратил десет предупреждения към екипажа заради лошите метеорологични условия. 

Самолетът е кръжил два часа над летището и е направил втори заход за кацане. При този случай от летището е дадено позволение за кацане, тъй като самолетът вече не е имал гориво. 

Според експерти обаче при първия си заход в самолета е имало достатъчно гориво, за да стигне до друго летище. Не е ясно обаче и защо летището е било отворено при лошите метеорологични условия. 

Не е изключено при кацането самолетът да е попаднал във въздушна яма и това да е предизвикало катастрофата. 

Открити са вече и двете черни кутии на самолета, но разчитането им ще отнеме време. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!