Видео показва момента на катастрофата в Ростов на Дон

OFFNews 19 март 2016 в 13:05 12477 2

Видео кадри, показващи секундите, в които се разбива самолетът на нискотарифната дубайската авиокомпания FlyDubai и избухва пожар бяха качени в YouTube и излъчени от "The Independent".

Самолетът Боинг 737, изпълняващ полет FZ981 от Дубай за руския град Ростов на Дон, се разби рано тази сутрин при втори опит да бъде приземен. Загинаха всички 55 пътници и 7 души екипаж. 33 от жертвите са жени, 18 са мъже и 4 - деца. 44 от тях са руснаци, 8 са украинци, двама са индийци и един - узбекистанец.

Намерени са и двете черни кутии. Беше публикуван и запис от последния разговор между пилота и диспечерите на летището в Ростов на Дон. Разговорът се води на английски. Участниците обсъждат подробности, свързани с кацането на самолета. В гласовете не се долавя притеснение.

Началото на разговорите е в 3:31 ч. московско време, когато самолетът за втори път се е опитал да се приземи - с двучасово закъснение, заради лошите метеорологични условия. Неясно остава защо самолетът не е бил пренасочен за кацане на друго летище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!