Руски обстрел с ракети в Одеския район. Двама са ранени

OFFNews 30 октомври 2023 в 12:45 977 0

Кипер

Снимка YouTube

Олег Кипер

От сутринта руските терористи обстрелваха с ракети Одески район, обяви шефът на Одеската военна администрация Олег Кипер в Телеграм.

По думите му целта на атаката е бил кораборемонтният завод. Възникналият пожар е бил потушен от спасителите, но са пострадали административната сграда и оборудването на предприятието.

Кипер посочи още, че са ранени двама души. Мъж, роден през 1961 г., и жена, родена през 1966 г., са откарани в болницата в средно тежко състояние. Оказва им се необходимата медицинска помощ.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 000 души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50 000-60 000 българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район, напомня БТА.

Междувременно украинската армия е поразила стратегически обект на руската противовъздушна отбрана на западния бряг на анексирания от Русия полуостров Крим в ранните часове на днешния ден, съобщи пресслужбата на главнокомандващия украинските въоръжени сили в Телеграм, цитирана от "Укринформ".

"През нощта срещу 30 октомври въоръжените сили на Украйна поразиха стратегически обект на противовъздушната отбрана на западния бряг на временно окупирания Крим", се посочва в съобщението.

По-рано в канала "Астра" в Телеграм беше съобщено, че при украинския удар близо до село Оленивка в Крим, около 3:00 ч. местно време, е поразен обект на полк за противовъздушна отбрана на руската армия. Според същия източник 17 руски войници са били ранени, а пет автомобила са били повредени, един от които сериозно.

Източникът съобщи също, че са били чути взривове в Севастопол. Според назначените от Русия власти в Крим руският Черноморски флот е отразил атака на украински дронове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика