Руски нощен терор в Днепър: Поне 9 ранени цивилни, сред които 2 деца. Ударена е и сграда на СБУ

OFFNews 29 юли 2023 в 08:11 2879 1

Снимка Telegram

Поне девет души, сред които две деца, бяха ранени при руски ракетен удар в центъра на украинския град Днепър. Засегнати са жилищна сграда и здание на украинските служби за сигурност, предаде Би Би Си. 

Украинският президент Володимир Зеленски качи видео в Telegram, на което се вижда как от ударените сгради се издига дим и на улицата бушува пожар. Той обвини "руския ракетен терор" и заяви, че е била ударена и сграда на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

Зеленски съобщи, че е свикал спешни срещи със СБУ, Министерството на вътрешните работи, службите за спешна помощ и местните власти.

Министърът на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко заяви, че спасителите са претърсили района за още пострадали. На видеозапис, публикуван в социалните мрежи, се виждат отломки в двора на голям комплекс. Млад мъж, живеещ в района, коментира:

"Добре, че ракетата е ударила последната част от сградата, която още не е довършена. Ако беше попаднала там, където вече живеят хора, сигурно щеше да има много жертви."

Ръководителят на местната администрация Серхий Лисак посочи, че по предварителна информация ударът е бил нанесен с две ракети Искандер. Възникнал е пожар, който е обхванал около 100 квадратни метра, но вече е потушен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика