Руска ракета, летяща за Харков, обърка маршрута и удари жилищен блок в Белгород, Русия

OFFNews 13 октомври 2022 в 14:50 26768 33

сграда

Снимка Вячеслав Гладков в Телеграм

Пострадалата сграда.

Жилищен блок в руския град Белгород е бил ударен от ракета и част от него е разрушена, съобщиха руски и украински източници. По повод на инцидента Русия и Украйна си размениха обвинения, но по всичко изглежда, че ракетата е била изстреляна от руската армия и трябвало да порази цели в Харков, но по някаква причина се е объркала и е "кацнала" в Белгород на родна земя.

Кметът на Белгород Антон Иванов обяви в четвъртък, че "на последния етаж се виждат щети, а два автомобила са повредени от отломки". Засега няма информация за жертви. Губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков обвини Украйна за инцидента.

"ВСУ обстрелва Белгород. Противовъздушната отбрана работи. В жилищна сграда на улица "Губкин" има разрушения. Информацията за жертвите се уточнява", написа той в телеграм канала си.

Украинските власти все още не са коментирали обвиненията, но в канала на отдела за стратегически комуникации (Stratcom) на ВСУ в Телеграм се появи съобщение, което приличаше по-скоро на подигравка. Според тяхната версия многоетажната сграда в Белгород е била повредена в резултат на опита за обстрел на Харков от страна на руските военни.

"И трите ракети се самоунищожиха по време на изстрелването, а едната се вряза в жилищна сграда в Белгород. Оператор на С-300, много ви благодаря от ВСУ", се казва в публикацията.

Гладков публикува снимки, показващи последиците от инцидента.

"Беше съобщено също, че невзривената част от снаряда е паднала на спортната площадка на лицей № 32. Засега няма информация за загинали или ранени", добави Гладков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

32

Ivo RadAr

14.10 2022 в 21:36

Спомняте ли си как почти катадневно ни разказваха тъпи разкази за всевъзможни чудновати оръжия с които армията на т. нар. Русия била всё и вся - непобедимая световна сила?! Сега даже и твърдите рашисти , дъртите сталиняги , чукчите и баба Вуна от Долно туткаво понимаха , че тия даже и армията си са украли и са за съжаление трагикомични бабаитстващи...

-240

31

редовно четящ

14.10 2022 в 21:18

Да, с прословутото си ядрено оръжие могат да се самовзривят, както е тръгнало.

22548

30

dolivo

14.10 2022 в 19:56

всичкия скрап ръждясал извадиха руснаците от складовете за изчакване на декомисия, сиреч контролирано унищожение.

затова и падат и ще падат по пътя

войната е грозно нещо, в края на краищата ще се преброят пилците наесен, сиреч напролет в тоя случай

тежка зима очаква всички войски като се разкаля, а след това замръзне

-5489

29

Точка У не се използва в руската армия, а по- съвременния компюекс Искандер.

-5489

28

Объркала е естествено, а обърканите украински ракети започнаха да падат по техните си ТЕЦ, ВЕЦ и ЖП възли Много се бъркат тия ракети на днешно време :)).

1780

27

На оня пърдюлей-мърлюлей само да му уточня, че украинската армия не разполага с ракети "точка-у". Тоз боклук си е ицяло запазена марка на руснаците.
И най-вероятно точно с такваз консерва е ударен и блока в Белгород. Но и другите им "ракети" на руснаците не са им на особено по-високо ниво. Затуй се опитват да го докарат от количество - системата е "фърляй колко може повече и къдет падне" пък в голямата тарапана, все нещо ще улучим. Хубо амааа... зеха да свършват. И ко прайм ся?

2805

26

Едър Вредител

13.10 2022 в 23:34

Ех бедни ми кремълски клитор освен руснаците и ракетите ти вече притестират срещу теб

924

25

Diogen

13.10 2022 в 23:27

Много ми се иска някоя такава заблудена ракета да тресне Москва. Руските оръжия се доказаха като абсолютен боклук. Рашистите се оплакват, че продажбите на гърмяща стока Сделано в Росий са спаднали с 22 на сто.