Русия заплашва да отговори на нарастващата помощ на Запада за Украйна

Руските войски са изтощени, Путин греши като бомбардира, заяви Джеръми Флеминг

OFFNews 11 октомври 2022 в 09:21 8618 20

Сергей Рабков

Снимка БГНЕС/архив

Руският заместник външен министър Сергей Рябков

Украйна обърна хода на войната и се противопоставя успешно на руските войски, които са изтощени.

Това се казва в изявление на шефа на разузнавателната агенция на Великобритания Джеръми Флеминг, съобщи Би Би Си.

Според агенцията боеприпасите на руснаците свършват, а решението на руския президент да бомбардира е грешно. Руските военни загуби на хора и оборудване са смайващи, а всички успехи на руските войски от първите месеци на войната са сведени до нула, се казва още в изявлението. 

Прекият конфликт със Съединените щати и НАТО не е в интерес на Москва, но тя ще отговори на нарастващата намеса на Запада в украинския конфликт, заяви руският заместник външен министър Сергей Рябков, цитиран от РИА Новости и Ройтерс. 

"Очевидно е, че пряк сблъсък със САЩ и НАТО не е в интерес на Русия. Ние предупреждаваме и се надяваме, че Вашингтон и другите западни столици осъзнават опасността от неконтролирана ескалация", предупреди Рябков и добави, че Москва ще трябва да предприеме "адекватни контрамерки, включително асиметрични“, поради нарастващото участие на Съединените щати и Европа в "конфликта с Украйна".

Подобна заплаха отправи и руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов. Призоваваме САЩ и техните съюзници да не пресичат червените линии, до които се доближиха. Спрете да помпате режима със смъртоносни оръжия. Това само ще доведе до нови жертви и разрушения и допълнително ще удължи конфликта", предупреди Антонов.

Рябков отбеляза, че Москва е обезпокоена от "непрестанната широкомащабна помощ", която Киев получава. Думите му идват, след като президентът на Съединените щати Джо Байдън каза, че Вашингтон ще достави на Украйна модерни системи за противовъздушна отбрана.

Снощи Джо Байдън обеща, че Вашингтон ще предостави на Украйна усъвършенствани системи за противовъздушна отбрана, наред с други форми "на подкрепа", от която Киев се нуждае, "за да се защити“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

19

Valioka

12.10 2022 в 20:24

Предлагам да спрем коментарите по темата, та еврото да си легне да спи... Щото нещо не го свърта на едно място... Споко евро, бегай пикай, па легай... И имай в предвид, че Зеленски нито чете коментарите ти, нито му дреме за тях, така че рашките ще ядат хурката... Толкоз...

2073

17

Johnny B Goode

11.10 2022 в 20:13

Не бе, защо?
Нямам симпатии към Рашата дето се изтича в канализацията, така че определено така ти се струва.

2073

14

Johnny B Goode

11.10 2022 в 18:40

Кой Флеминг бе склери? Йън или Джереми?
Гледам, че си много осведомен, кажи дали не са пратили и Джеймс Бонд да помага.

Колкото до куфарчетата, по страшното ще е ако ФСБ изгуби тоалетното куфарче на Путята. Тези на МИ-6 всеки знае какво има в тях.

2073

11

Johnny B Goode

11.10 2022 в 15:40

Еврото, тя поговорката работи чудесно, Путинската круша доста я пообрулиха. Или не си съгласен и според теб е нацъфтяла и скоре че върже?
Колкото до Флеминг, много остроумна забележка, няма що. Типична за склерозила вдетинена пенсия.