Русия планира възстановяването на КГБ

OFFNews 19 септември 2016 в 08:15 5920 7

Русия планира възстановяването на КГБ

Снимка kommersant.ru

До 2018 година в Русия ще бъде направена мащабна реформа на силовите ведомства, като е предвидено създаване на министерство на държавната сигурност. В него ще се влеят Федералната служба за охрана (ФСО) и Службата за външно разузнаване (СВР), Следственият комитет на Руската федерация ще се върна под шапката на главната прокуратура, а министерството на извънредните ситуации ще бъде разформировано и неговите структури ще се влеят в МВР и Министерството на отбраната.

При това новото министерство може да получи възможност да поеме под собствено наблюдение дела с висок обществен интерес или да осъществява контрол върху разследвания, започнали по материали на министерството и службите в него, съобщава Комерсант. Обяснението на властите е, че с реформата се цели по-ефективно управление на силовите и правоохранителните органи и изкореняване на корупцията в тях. 

Според изданието реформата на практика означава Федералната служба за сигурност (ФСБ) да получи функции, привични за Комитета по държавна сигурност (КГБ) на СССР. Това ще стане със създаването на новото министерство МГБ, в което ще влязат външното разузнаване и службата за охрана. Сегашната служба за охрана ще запази функциите на охрана на президента и високопоставени длъжностни лица. 

Специалните правомощия, които ще получи новото министерство, предполага сътрудниците му не просто да подпомагат работата на правоохранителните органи, но и да осъществяват надзор над по-важните дела. Към днешна дата Следственият комитет на Руската федерация, който осъществяваше надзора, на практика е ликвидиран, подчертава изданието. 

В същото време МГБ самостоятелно ще обезпечава сигурността на служителите си в останалите правоохранителни и силови структури. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

6

Black Hex

19.09 2016 в 14:00

За честването на 100 години ВОСР ще бъдат репликирани на ДНК ниво Ленин и Сталин.
Амириканците са в потрес.
:)

14057

5

morkoff

19.09 2016 в 11:01

Путин си възстановява работното място.

29217

4

Лопе де Вега

19.09 2016 в 10:59

Всичко си идва по местата. Отслабването на позициите на путин и компания императивно изисква консолидиране на всички силови структури в един ударен юмрук. Подготовката за сериозна война и нуждата от потенциал за вътрешна употреба задължително се предшестват от усилване на репресивния апарат. Всъщност цялото управление на новото КГБ (НКГБ) вече е изцяло в ръцете на хуйлото. Посредникът - някакъв министър - ще бъде твърдо и изцяло путинов човек. Моето предвиждане е, че засега ще бъде Шойгу. И нека някой ми каже, че не се прави опит за възраждане на СССР.


Поздрав!

13531

2

Traqn Savov

19.09 2016 в 09:36

То никога не е спирало!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!