Русия към украинската армия в Крим: Предайте се до 5 сутринта!

OFFNews 03 март 2014 в 18:57 25966 44

Руският Черноморски флот е отправил към украинските сили в Крим ултиматум да се предадат до 5 часа сутринта във вторник (3 часа по Гринуич), предаде руската информационна агенция Интерфакс, позовавайки се на източник от украинското министерство на отбраната.

По информация на агенцията, ултиматумът е бил даден от командващия Черноморския флот Александър Витко. Все още няма официален коментар по информацията от страна на руския Черноморски флот, базиран в Крим.

"Ако украинските сили не се предадат преди 05:00 ч. сутринта утре, ще започне истински щурм срещу частите и поделенията на въоръжените сили из Крим", е гласяло изявлението на Витко, според анонимния източник в украинското министерство.

По-рано днес бе съобщено, че руски военнослужещи са взели под контрол фериботния терминал в украинсикя град Керч в най-източната точка на Крим, откъдето тръгват плавателните съдове за руския бряг. Русия е започнала да разполага и бронетранспортьори на руския бряг на тесния Керченски проток между Русия и кримския полуостров, предаде по-рано днес Ройтерс, цитирайки украинската гранична охрана.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews