Quantcast

Русия изпраща нов хуманитарен конвой за Украйна

OFFNews Последна промяна на 08 февруари 2015 в 11:10 4085 25

Русия изпраща нов конвой с хуманитарна помощ за Югоизточна Украйна, съобщава руската агенция ТАСС.

Конвоят, който е изпратен от руското министерство на извънредните ситуации, премина границата между Русия и Украйна през два гранични пункта.

Камионите преминаха митническата проверка и потеглиха към Донбас в Украйна.

Колона се раздели на две и едната част пое към Луганск, а другата - към Донецк.

Руското министерство твърди, че в 170-те камиона има над 1800 тона хранителни продукти, строителни материали и други стоки за бита, необходими за всекидневния живот на населението.

От август миналата година досега министерството на извънредните ситуации на Русия е изпратило 12 конвоя.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.02 2015 в 19:46

@ РУСИЯ НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО С ВОЙНАТА В УКРАЙНА . # СРЕЩУ УКРАИНЦИТЕ ВОЮВАТ РУСКИ ВОЕННИ КОИТО СА В ОТПУСК . # НЕ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ ПОЧИВА ПРЕЗ ОТПУСКАТА ЗАД ГРАНИЦА (на Камчия например). # КОГАТО СЕ ВЪРНАТ ПУТИН ЩЕ ГИ НАКАЖЕ С МЪМРЕНЕ, ЧЕ СА ИЗЛЕЗЛИ В ОТПУСК С ТАНКОВЕ И ГРАНАТОМЕТИ, ВМЕСТО СЪС ЗАПОРОЖЦИ И ТЕНИСРАКЕТИ. @
@ При разпада на СССР Русия обеща да гарантира териториалната цялост на Украйна ако Украйна доброволно се откаже от ядрения си потенциал . . . Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила своите 1800 ядрени бойни глави ? ? ? - Тогава Украйна щеше да бъде „по-авторитетна” от Комунистическа Корея . . . @

09.02 2015 в 08:58

Маделин Олбраит на предаването 60 мин - Въпорс - 500 хил иракски деца са загинали в резултат на санкциит, мислите ли че цената си заслужава. Отговор - Да, ние мислим че цената си заслужава. За съжаление външната политика на големия ни брат не се е променила много от времето на олбраит, за справка Виктория Нюланд. https://www.youtube.com/watch?v=RM0uvgHKZe8

09.02 2015 в 08:25

Свършиха им патроните и техниката на наемниците ли?

09.02 2015 в 08:24

Свършиха им патроните и техниката на наемниците ли?

09.02 2015 в 01:51

Стандартен хуманитарен конвой:
90% хуманитарен, 10% конвой

Руски хуманиратен конвой:
10% хуманитарен, 90% конвой

08.02 2015 в 22:21

A!
Един камион от конвоя се е загубил!
http://youtu.be/ExDnfT81eZM
[youtube">ExDnfT81eZM[/youtube">

08.02 2015 в 19:50

Да прати и конвой на западна Украйна като е толкова загиржен Путин. Да прати и в селата в Беларус. Да прати в Кавказ.

Хе-хе. Простотии руски.

08.02 2015 в 16:25

вот так, "солдаты" ВСУ еще не забыли Гимн Советского Союза:

http://youtu.be/fl5TjwLqU6c

Поражает доброта ополченцев.

08.02 2015 в 16:13

Само идиоти могат да се присмиват и да бъдат саркастични към реалната хуманитарна катастрофа в Донбас. И тъй като ситуацията там е много опасна за западните наблюдатели, които само обръщат джиповете в обратна посока, явно само Русия има смелостта да прати хуманитарна помощ. Изведнъж състрадателните и загрижени западни медии НИТО ПРИЗОВАВАТ за помощ, нито ПОКАЗВАТ кадри от Донецк и други населени места, където опашките за хляб и вода се обстрелват от Украинската Армия.
За капак само ще ви питам защо й е на Русия да вкарва гранати в хуманитарни камиони, след като може безпрепятствено да си ги вкарва с танковете и без да привлича вниманието на общество и медии? Въпроса е средна трудност по скалата за идиоти. Надявам се, ако не може да отговорите, да ни спестите коментарите си.
Имам и още един въпрос - защо оставяте омразата към Русия да ви заслепи и не признаете смело геноцида, над който са подложени хората в Донбас? Докога ще е така? Докато избият достатъчно народ, за да проведат национален референдум за автономията на източните републики ли? Или докато покажат достатъчно мускули, че НЯМА и НЕ МОЖЕ да се говори на руски в Украйна? Демокрация? Или ТЕРОР?

08.02 2015 в 16:12


Очевидно няма угодия за вас- ако са пълни, значи крият нещо, ако са празни, пак крият нещо:))))

Въобще пък не знам защо някой трабвя въобще да проверява нещо, като МЧК осигури хуманитарна помощ, да си я проверява.
Къде са ти доказателствата за това кой разпределя помощите, дай снимки, дай доказателства че не местните разпределят помощите. Кои са тия МЧК, те досега не са отнесли един чувал с храна в Донбас, за да искате да разпределят чуждата помощ.

Въобще вие за какви се мислите, че имате право да диктувате условията и да определяте кой да живее и кой да умре както в Югославия, Афганистан, Ирак, Либия и още безброй места ли? Е, сега не сте познали, а и сте безпомощни за да постигнете вашето, затова е тоя вой;)