Quantcast

Русия изпраща девети хуманитарен конвой за Донбас

ОFFNews Последна промяна на 30 ноември 2014 в 15:58 2631 4

Русия ще изпрати девети хуманитарен конвой за жителите на Югоизточна Украйна. Това се казва в съобщение на заместник-началника на Националния център за управление на кризисните ситуации при Министерство на кризисните ситуации на Русия Олег Воронов.

"Министерството на кризисните ситуации ще започне подготовката по изпращането на нов конвой”, заяви Воронов.

Последният конвой за Украйна с над 100 камиона, за които се твърди, че съдържат 1200 тона хуманитарна помощ, потегли вчера. Според съобщението помощта е основно от строителни материали (стъкло и покривни материали) и храни.

Съдържанието на помощта било формирано въз основа на заявка от властите в Луганск и Донецк, според руските власти.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.11 2014 в 20:46

Абхазия в задънена улица

Русия изведнъж се сепна. Стана ясно, че проклетият Саакашвили не само не е арестуван, не лежи поне десетка в панделата, не хапва затворническа каша, а точно обратното. Пътува си по европейските столици, изнася лекции за проклетите цветни революции и, освен това, отново се цели в грузинското президентство. И не защото в йерархията е втори след Бога, а защото Иванишвили – настоящият първи и екипът му не са никакви политици, а само безлични ловци на бившата слава на управлявалите преди него реформатори. Нищо ново не е изградено, за Грузия отново се говори като за вино-мандаринен рай. И не е за чудене, защото сега най-важното е ловът на предшествениците. Обаче, историята често ни поднася неочаквани уроци, така че възкръсването на Саакашвили е напълно възможно. Може да не е точно неговото, а на някой от неговия екип с неговите идеи. Грузинците изведнъж си спомниха, че преди за тяхната страна се говореше като пример за страхотни реформи и модернизация.

Една от основните идеи на Саакашвили е, че окупираните през 2008г. от Русия Абхазия и Южна Осетия, трябва да бъдат върнати. И Русия, която е много чувствителна на тази тема, реши отново да си напазари Абхазия.

По познат вече модел – пари в замяна на бъдеща война в региона.

С една дума, на 24 ноември в Сочи президентите на Русия и Абхазия подписаха споразумение за “сътрудничество и интеграция”. Документ, както беше заявено, издига отношенията между двете страни “на ново ниво”. Главното в документа е формиране на общо пространство за отбрана и сигурност, чрез създаване на обединени сили на Русия и Абхазия, подчинени на съвместно командване.

А колко пари Русия троши за анексираната и непризната Абхазия. В периода 2009-2013г. руските бюджетни инвестиции в „помощ” на Абхазия са в размер на 11 милиарда рубли (350 милиона щатски долара по тогавашен курс или по 70 милиона годишно).

Този път г-н Путин вдигна по-високо летвата – „Поставихме нови задачи и дългосрочни цели. Те са подкрепени от сериозно финансиране – през 2015г. за прилагане на споразумението ще бъдат отделени за Абхазия 5 милиарда рубли (100 милиона долара по днешен курс) “.

Преведено от канцеларски език, за да започне нова война с Грузия, когато тя пожелае да се присъедини към НАТО, в замяна на тези милиарди, Абхазия ще набута военните си бази в близост до границата с Грузия, плюс финансиране от Москва за главатарите на разнебитеното райско кътче.

Разбира се, сега по телевизията вият, че новият рай в Абхазия е съвсем близо, но малко хора се питат защо в отсъствието на война, денонощна охрана от Русия, красивото море и магическите плажове, в Абхазия туризмът например е в пълен крах , Не смея да попитам, къде са руските пари, как работи националната икономика в условията на щастлива руска окупация, че някой ще вземе да се обиди. Но Абхазия е в задънена улица, от която се опитват да я измъкнат с … познахте – руски военни бази.

Даааа, страшен е Саакашвили. Дори от разстояние.

Превод от руски за ivo.bg
ВАСИЛ КОСТАДИНОВ

Матвей Ганаполский , http://www.echo.msk.ru/blog/ganapolsky/1443220-echo/

30.11 2014 в 18:13

Те така и Югославия Запада ги създаде и ги насилваха да живеят под един покрив и накрая си прерязаха гърлата. Насила хубост не става !

30.11 2014 в 17:39

Наш ред е да получаваме хуманитарна помощ от Русия.

30.11 2014 в 16:26

Агресията продължава.....