Русия безспорно е много по-голяма заплаха от Ислямска държава, обяви най-високопоставеният британски генерал

OFFNews 24 ноември 2018 в 11:51 6108 3

Русия сега "безспорно" представлява много по-голяма заплаха за сигурността на Великобритания и съюзниците ѝ от ислямските екстремистки групировки "Ал Каида" и "Ислямска държава", предупреди новият ръководител на генералния щаб на армията в страната ген. Марк Карлтън-Смит в първото си интервю на поста, дадено за британския в. Daily Telegraph.

Отделно от конвенционалната военна заплаха, руснаците постоянно търсят начини да подкопаят силата на Запада, като развиват нови бойни способности в неконвенционални, като кибер пространството и Космоса,

Великобритания не може да остане безучастна, предупреждава той и сочи, че "руснаците се стремят да се възползват от уязвимостта и слабостите, където и да ги открият".

Британският генерал обаче реагира скептично към предложението на френския президент Еманюел Макрон за създаване на единни европейски въоръжени сили, както и към всяка друга инициатива, която по думите му би отслабила ефективността на НАТО. Опора на европейската сигурност е именно Северноатлантическият алианс, смята Карлтън-Смит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

3

Hissarion

18.02 2019 в 10:55

Този на снимката ли е най-вископоставения британски генерал? Напомня с нещо на младия Джони Инглиш.

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

24.11 2018 в 19:08

Тъй де! Тя МАША от "Маша и Мечока" е голяма работа.. И от заека дори опази морковите в градината само с една фурашка на граничар. А мечока с шлема на танкист, пък е супер оръжието на Путин..
Само ми е чудно.. Защо МИ 6 е против разсекретяването на документи в САЩ от разследването за РАШАГЕЙТа...
Какво ли толкова опасно за Ингилизия ще разкрият?