Родителите на обезглавения Джеймс Фоули създадоха фонд, чрез който да продължат делото му

OFFNews 12 септември 2014 в 15:28 3094 0

Семейството на журналиста Джеймс Фоули, който беше обезглавен през август от джихадисти на "Ислямска държава", създаде фонд в негова памет за подпомагане на семействата на американските заложници.

Родителите на загиналия журналист искат да съхранят паметта на сина си, като продължат неговите начинания.

Новият фонд ще се занимава с подпомагане на семействата на американски заложници, с подкрепа на журналисти, намиращи се в конфликтни зони и с подобряване на образованието.

Ето какво пише на страницата:

"Нашият син Джеймс беше убит от ИДИЛ в Сирия през август и нищо не може да ни го върне. Неговият живот и смъртта му ни предизвика да се обичаме и да си прощаваме един на друг, както и да направим този свят едно по-добро място.

Ние можем да го направим.

Днес ние решихме да използваме наследствения фонд на Джеймс за това, за което той се бореше. Фондът ще се фокусира върху три области, които Джеймс подкрепяше:

   - Изграждането на ресурсен център за семействата на американските заложници и насърчаване на глобалния диалог в правителствените политики за кризите със заложници;

   - Подкрепа на американските журналисти, намиращи се в зони на конфликти;

   - Създаване на добри образователни възможности за градската младеж.

Ние ще задвижим важни инициативи в следващите седмици. Можете да ни подкрепите с дарение и да се запишете за ъпдейти и новини.

Джеимс не е умрял напразно. Моля, помогнете ни да градим върху паметта му.

Даян и Джон Фоули."

Видеоклип с обезглавяването на американския журналист Джеймс Фоули се появи в края на август. Той бе разпространен от "Ислямска държава", които извършиха публичното убийство. След скандалното убийство американското правителство започна действия срещу джихадистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!