Религиозните власти в Турция позволиха тоалетната хартия

OFFNews 07 април 2015 в 12:14 9687 11

Дирекцията по религиозни въпроси на Турция позволи на вярващите да използват тоалетна хартия и това вече да не бъде в разрез с ислямските канони, пише "Хюриет".

Тоалетна хартия ще може да се ползва обаче, когато няма друго под ръка, допълва медията, цитирайки фатвата на религиозните власти.

Напомняйки, че за молитва тялото, дрехите и мястото трябва да са чисти, фатвата гласи: "Ако вода не може да бъде открита за пречистване, други материали може да бъдат използвани. Въпреки че някои твърдят, че хартията е негодна като материал за чистене, няма проблем да ползвате тоалетна хартия".

В друго изявление на Дирекцията се съобщава, че вече е разрешено и почистването на дрехи със субстанции, които съдържат алкохол, но и напомнят, че пиенето му е строго забранено.

През януари религиозните власти в Турция призова мюсюлманите, които не могат да премахнат татуировките от тялото си, да се молят на Господ за прошка. С това беше заявено ясно, че властите гледат с много лошо око на татуировките, дори те да са използвани изключително и само като моден аксесоар сред младото градско население. Фатвата казва още, че всички форми на бодиарт са забранени от пророка Мохамед. Фатвата предлага на хората избор – премахване с лазер/операция или вечно покаяние.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!