Разузнавач номер 1 на Украйна: Ще се сражаваме за Змийския остров толкова, колкото трябва

OFFNews 13 май 2022 в 11:17 4273 4

Змийският остров

Снимка ГУР

Змийският остров е стратегически важен както за украинската армия, така и за въоръжените сили на Русия.

Украйна ще се продължава да воюва за Змийския остров толкова, колкото бъде необходимо. Това заяви в ефира на общонационалния маратон на украинските телевизии началникът на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната (ГУР) бригаден генерал Кирило Буданов.

Ген. Буданов обясни, че островът е от стратегическо значение както за Украйна, така и за руските окупатори, тъй като позволява да се контролира наземната и до известна степен и въздушната обстановка в Южна Украйна. Змийският остров също е стратегически важен и от гледна точка на възможността за извършване от страна на Русия на тактически военноморски десант.

По думите на генерала теоретически това е единствената територия, през която руските агресори могат да се опитат да извършат десант и окупираната територия на Приднестровието в Молдова.

Този, който контролира острова, може по всяко време да блокира движението на гражданските кораби във всички направления на юг от Украйна... Змийският остров е част от територията на Украйна и ние ще го „деокупираме“ и ще се борим за него толкова, колкото е необходимо. Това е стратегически важен пункт за отваряне на търговските пътища, за внос на оръжие и за елиминиране на всякакви възможни военни действия на Русия на територията на Приднестровския регион, откъдето те могат да атакуват западната част на Украйна“, каза ръководителят на ГУР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

6

Johnny B Goode

13.05 2022 в 15:08

Не знам за какво трябва да си специален, но трябва да си много "заоблен" за да не видиш на какви пачи яйца се насадиха Путлер и компания.
В шахмата му викат цугцванг.

3767

5

Име на профила

13.05 2022 в 13:06

, която вече продължава трети месец ли?

Когато започна и аз като други си мислих, че ще приключи бързо и кърваво. Но какво се получава?

3767

4

Име на профила

13.05 2022 в 13:06

Имаш предвид тридневната специална операция

3767

2

Име на профила

13.05 2022 в 12:00

Ицъфъ, искаш да кажеш, че истинска журналистика значи, цитирам: "According to Russian sources, ". Евала.

Между другото допускам, че статията е правдива. Никой не казва, че Украйна не търпи поражения. Обаче погледни картата на Украйна през март, и сега през май. ССтрува ми се, че вашите отстъпват, не ли? Алтайците и бетеерите са на приключване нещо?