Рамщайн 15: Танковете Ейбрамс скоро ще са на бойното поле

На срещата се очаква зелена светлина за прехвърляне на американски ракети с голям обсег на действие ATACMS и германски "Таурус"

OFFNews 19 септември 2023 в 13:45 4613 1

танк
Американски танк.

В Германия започна 15-ата среща на формата Рамщайн. За нея вече пристигнаха министърът на отбраната Рустем Умеров, началникът на Пентагона Лойд Остин и началникът на Обединения комитет на началник-щабовете на САЩ Мили.

"Времето работи срещу Путин", заяви американският министър на отбраната Лойд Остин при откриването на срещата и обеща, че партньорите ще подкрепят Украйна толкова дълго, колкото е необходимо.

"Това ще бъде страхотна среща", заяви американският генерал Марк Мили пред репортери преди началото.

Танковете "Ейбрамс" скоро ще бъдат на бойното поле в Украйна, заяви шефът на Пентагона по време на срещата в Рамщайн. Той също така отбеляза, че приносът на САЩ към военната помощ за Украйна "е бил мощен и ще остане такъв".

"Затова ще работим в тясно сътрудничество с нашите украински партньори, за да сме сигурни, че цялата помощ, която предоставяме на Украйна, се използва ефективно и целесъобразно. Става дума за танкове "Ейбрамс", които скоро ще бъдат на бойното поле в Украйна", каза Остин.

Това е първата среща за Рустем Умеров като ръководител на украинското министерство на отбраната.

В навечерието на срещата Украйна и Западът все по-често обсъждат въпроса кога САЩ ще вземат решение за прехвърляне на ракети с голям обсег на действие ATACMS. Подобно решение се очаква и от Германия по отношение на ракетите "Таурус".

Някои от съюзниците обявиха помощ, без да изчакат срещата. Например Дания ще предостави най-големия пакет от помощи за над 800 млн. долара. В нея са включени още 45 танка, БМП и зенитни оръдия. Литва пък обещала 1,5 милиона патрони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика