Путин: Западните лидери започнаха войната! (на живо)

OFFNews 21 февруари 2023 в 11:53 11055 12

Владимир Путин по време на речта си.

Снимка Getty Images

Владимир Путин по време на речта си.

Руският президент Владимир Путин в момента произнася годишното си обръщение към двете камари на руската Държавна дума. 

"Преди година - с цел защита на хората в наши исторически земи, заради безопасността на нашата страна, за ликивидиране на заплахата, която произтичаше от нацисткия режим в Киев, който взе властта след преврата през 2014 година, беше решено да бъде проведена специална военна операция. Ние - стъпка по-стъпка, внимателно и последвателно, ще изпълняваме задачите, които сме си поставили", каза той.

По думите му Русия е "направила всичко възможно, за да реши този проблем с мирни средства".

"Търпеливо водихме преговори за изход от този изключително тежък конфликт. Но зад гърба ни се подготвяше съвсем друг сценарий - обещанията на западните лидери, уверенията им за стремеж към мир в Донбас се превърнаха в жестока лъжа. Ние твърдо отстояваме не само нашите интереси, но и позицията си, че в съвременния свят не може да има разделяне на цивилизовани страни и всички останали. Искам да повторя - те започнаха войната! А ние използвахме и използваме сила, за да я спрем", заяви Путин.

Президентът благодари на целия руски народ за мъжеството и решимостта и на всички руски бойци за проявения героизъм.

Върху всички жители на Русия лежи днес колосална отговорност, изтъкна той.

Голямата част от руснаците подкрепят действията в защита на Донбас, каза Путин. Според него "е невъзможно Русия да бъде победена на бойното поле.

Западът не крие, че цели да нанесе на Русия стратегическо поражение и смята да превърне украинския локален конфликт в глобална конфронтация.

"Ще реагираме на това по съответния начин. Защото в случая вече става дума за съществуването на страната ни", продължи руският президент.

По думите му Западът използва Украйна и като таран срещу Русия, и като полигон. Проектът на Запада за създаване на "антиРусия", осъществяван днес в Украйна, цели да откъсне от Русия нейни исторически територии.

"Отговорността за разпалването на украинския конфликт, за ескалацията, за нарастването на броя на жертвите лежи изцяло върху западния елит и върху днешния киевски режим, за който украинският народ всъщност е чужд", каза Путин.

Западните страни са похарчили според него "над 150 милиарда долара за помагачество и въоръжаване на киевския режим". За сравнение, по данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, през 2020-2021 г. страните от Г-7 са отпуснали като помощ за най-бедните държави около 60 милиарда долара. При това срещу определени искания за покорност от страна на получателите, заяви президентът на Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2805

12

Едър Вредител

22.02 2023 в 07:13

У бг се пускат често речи на путин,оти се дига двойно пазара на памперси. Русофилете ги пълнят докато слушат речта

1000

11

Бла

21.02 2023 в 14:59

Ама по таз логика да вземем да нахлуем в С.Македония, за да защитим нашите "историческите земи" - щом подобни глупости се считат за разумно оправдание и обяснение ...

-529

10

6екеr4о

21.02 2023 в 14:37

Милена пееше преди време: Неам нерви!
И аз така, не мога да изгледам таз компресирана пръдня...

-1200

9

путин хуйло

21.02 2023 в 12:39


Zлодеят разчиташе на лесна победа. Целият свят я очакваше. Единствените, които знаеха, че ще бъде спрян бяха героичният украински народ и храбрите му войни! Знаеха го докатао с гранатомети и автомати чакаха танкове по улиците на Харков и Киев, знаят го докато мръзнат и четат "Престъпление и наказание" на свещи, знаят го докато децата им биват отвличани, насилвани и убивани! Затова zлодея е обречен, героична Украйна ще победи!

1005

8

Диоген

21.02 2023 в 12:35

Добре..обещах да не употребявам пи..я, а уринирам.
сега ще обещая да не пиша гербе...ти, а Група за Енергийно Разграбване на България.
Надявам се модератора това да не разваля чувствителното зрение.

-1200

7

путин хуйло

21.02 2023 в 12:24

Zлодеят е произнесъл обичайните си шизофренични глупости, а някои толкова очакваха, че нещо ще се случи!

1005

6

Диоген

21.02 2023 в 12:23

До това води корупцията и безграничната власт!!!
Затова ние трябва да си правим изводите и да внимаваме какво става в България!
Прекалено сме толерантни към **********,псевдо социалисти,копейки и какво ли не още.

22548

5

dolivo

21.02 2023 в 12:19

не подценявайте храненето на интелектуалните и емоционални пеленачета на час с по лъжичка пропаганда.

от недоразвити хора в интелектуални, емоционални и алкохолни проблеми това се очаква.

цяла нация има такава, знаете как се казва.

В България имаме доста голям електорат подобен.

как се работи с такива хора? е трудно, трябва да изживеят собствения си катарзис, и за съжаление някои ще изгубят живота си.

Човек толкова заблуден, че да си сложи живота за грешна за него и децата му кауза, страда от дълбока промивка, тип култ. Как се създава култ? Как се блокира критично мислене?

От ранна възраст почваш с лозунгите и фалшивото национално грандоманство. Добавяш алкохол за химическа асоциация и анестезия към други отрезвяващи фактори. Добавяш страх и репресия.

И ти е готова подкрепата от населението.

Не подценявайте. Много работа има още.

2550

4

alfakentavur

21.02 2023 в 12:08

"Нацисткия" режим, който управлява от няколко година, за разлика от Путлер, който е несменяем от 20 години и промени конституцията, че да управлява доживот.
Я пак? Кой е нацистът?
И "нацистки режим" със сриване на градове и удари по енергийната инфраструктура ли се бори?
И има ли един случай, в който украински войник или военна машина е минала границата и нападнала дори една колибка в Рашистан?

1042

3

danvan

21.02 2023 в 12:06

Очаквано, оркското главатарче няма как да признае че започна тази война от скука, заблуден от некадърниците с които се е обрградил. Нека си плямпа, не пречи на никого.