Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Путин свиква спешно заседание на Съвета по сигурност

OFFNews 21 февруари 2022 в 12:35 5754 3

Снимка Кремъл - пресслужба

Руският президент Владимир Путин свиква спешно заседание на Съвета за сигурност днес, обяви пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

За днес са планирани няколко телефонни разговора на президента. Единият е с френския президент Еманюел Макрон и се очаква да се състои около полунощ българско време, предаде БНР.

Според Песков в най-скоро време са възможни контакти между министрите на външните работи на двете страни Сергей Лавров и Жан-Ив льо Дриан.

Путин и Макрон разговаряха и вчера, и тази нощ. Дмитрий Песков каза, че по време на разговора двамата лидери са акцентирали върху необходимостта от продължаване на диалога между дипломатическите ведомства и политическите съветници в рамките на нормандския формат.

Вчерашният телефонен разговор между президентите е продължил час и 45 минути. Руският президент е обвинил украинските силови структури за ескалацията в Донбас и е обърнал внимание, че натовските държави продължават да снабдяват с оръжие Киев. Путин е подчертал, че Украйна имитира преговори и упорито отказва да изпълни Минските споразумения.

По-рано днес говорителят на руския президент заяви, че засега няма конкретни планове за среща между Путин и американския президент Джо Байдън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!