Киев: Сателитни снимки доказват, че руски ракети са свалили малайзийския самолет

OFFNews 20 юли 2014 в 16:52 13737 18

Петро Порошенко

Сателитни снимки доказват, че ракетите зенит, с които е свален малайзийският пътнически самолет, са доставени от Русия. Това заяви украинският президент Петро Порошенко в телефонен разговор с френския си колега Франсоа Оланд, цитиран от РИА Новости.

Имаме сателитни снимки и видео от мястото, от което са пуснати ракетите, които свидетелстват за това, че оръжието е доставено от Русия, обясни Порошенко.

Освен това имаме и прихванати телефонни разговори и други неопровержими доказателства за това, че проруските бунтовници са свързани със свалянето на самолета, допълни Порошенко.

Украинският президент отново обвини бунтовниците в опит да попречат на разследването на самолетната катастрофа. Това обаче няма да ги спаси, категоричен е Порошенко.

В същото време държавният секретар на САЩ Джон Кери обяви, че Америка разполага с данни, според които малайзийският самолет е бил свален от проруските бунтовници.

Всички данни сочат, че това е дело на сепаратистите. В последния месец в Украйна е пристигнала голяма пратка с оръжия от Русия, посочи той.

Действията на бунтовниците за възпрепятстване на разследването на катастрофата са гротескни, подчерта Кери.

Уверени сме, че Украйна не разполага с такива ракети в района. Това сочи ясно към сепаратистите, каза той.

В същото време стана ясно, че 169 тела са изнесени от мястото на самолетната катастрофа. Те са пренеси в хладилен влак, където ще останат до пристигането на международните експерти, които ще разследват причините са катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!