Проруски сепаратист: Не давайте черните кутии, Москва ги иска

ОFFNews 20 юли 2014 в 20:35 11538 26

Властите в Киев разпространиха нови записи на телефонни разговори между проруски сепаратисти, издирващи черните кутии на падналия малайзийски самолет.

Публикувани са три откъса на разговори, осъществени между 18 и 19 часа в деня на трагедията. 

Според киевските власти един от гласовете на записите принадлежат на Александър Ходаковски, командващ батальон "Изток", и на други двама бойци. На записа се чува как Ходаковски пита дали има привърженици на т.нар. Донецка народна република сред служителите на украинското Министерство на извънредните ситуации на мястото на катастрофата и дали те знаят нещо за важните уреди.

Сепаратистът, който е на мястото на трагедията и е наречен „Алексей", казва, че при него няма черни кутии и ще се опита да разбере какво става.

В разговора човекът, който според украинската службата за сигурност е Ходаковски, казва, че черните кутии не трябва да стигнат до международните наблюдатели, защото ги искат от Москва.

"Много бързо да разбереш! Спешно! Москва се интересува къде са кутиите", казва Ходаковски.

В друг разговор същият глас инструктира другата страна да изземва всичко, открито от "наблюдателите от ОССЕ и други такива". "В чужди ръце да не попада нищо", нарежда той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!