Путин си тръгна предсрочно от срещата на Г-20, за да поспи

OFFNews Последна промяна на 16 ноември 2014 в 13:23 9657 22

Снимка Пресслужба на президента на Русия

Руският президент Владимир Путин напусна предсрочно срещата на върха на Г-20 в австралийския град Бризбейн, за да има "четири-пет часа за сън".

До Владивосток полетът е девет часа, а от Владивосток до Москва - още девет. А и трябва да стигна след това до вкъщи. И в понеделник отново ще съм на работа. Искам да поспя четири-пет часа, заяви Путин на извънредна пресконференция в неделя сутринта.

На срещата на Г-20 руският президент попадна под вълна от критики от страна на западните лидери заради ролята на Москва в конфликта в Украйна.

В рамките на срещата в Бризбейн лидерите на САЩ, Япония и Австралия се обединиха в обща декларация срещу анексирането на Крим от Русия и нейните действия за дестабилизиране на Източна Украйна и обещаха да изправят пред правосъдието виновниците за свалянето на малайзийския самолет.

На пресконференцията Путин обаче запази самообладание и заяви, че Австралия е създала благоприятна атмосфера за конструктивна работа.

Според него атмосферата на срещата на върха на Г-20 силно се различава начина, по който са се опитвали да я представят някои медии, нагнетявайки обстановката.

Домакините на срещата създадоха благоприятна атмосфера за работата на „двайсетицата”, доброжелателна и делова атмосфера,  заяви Путин.

Президентът на САЩ Барак Обама обвини руския президент, че не е удържал на думата си, като не е спазил споразумението за прекратяване на огъня в Източна Украйна.

Ние сме пределно твърди в становището си, че трябва да бъдат спазвани основни международни принципи, заяви Обама в края на срещата на Г-20.

Един от тези принципи е, че не може да нападаш други страни или да финансираш марионетки и да ги подкрепяш, за да разцепиш една страна, която разполага с механизмите за демократични избори, каза американският президент.

Обама заяви, че Русия ще продължи да страда от международна изолация, ако Москва не поеме "по различен път". 

След срещата на върха лидерите на страните от Г-20 пиеха заключително комюнике. В него една от главните поставени задачи е увеличаването на световния БВП с 2,1 процента до 2018 г.

Това, според прогнозите, ще увеличи световната икономика с повече от два трилиона долара и ще създаде милиони работни места.

За реализирането на този план лидерите на Г-20 имат намерение да увеличат търговията и инвестициите, а също и да засилят конкуренцията.

Лидерите на най-богатите държави се разбраха също да работят съвместно, за да ограничат укриването на данъци и корупцията.

В ангажиментите им бе включена и подкрепа за "силни и ефективни действия за справяне с климатичните промени".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2014 в 12:10

Стар виц :
Бягали двама Държавни управници.
Естествено единият е пръв , а другия е последен.
Пропагандата:
на първия: "НашиЙот е пръв, а противника -последен"
на втория: "НашиЙот е втори, а противника-предпоследен"
Статията на мен ми напомня на този стар виц.
Браво на журналята, които стоят зад нея.
Предполагам за това вероятно не са я подписали, за да не хабят интернет пространство за да си напишат всички имената.

17.11 2014 в 10:34

LudLustrator, неподходяща аналогия - доказано е, че мелезите (ние ги наричаме "помяри"), са по-здрави, адаптивни, предани и интелигентни от породистите кучета. То май и за хората важи в някаква степен, големи достижения и успехи имат преобладаващо хора със скромен произход, голяма рядкост и дори сензация е някой богат наследник или персона с аристократичен произход да се изяви така, че да респектира с нещо света.

16.11 2014 в 23:28

Г20 са 85% от световната икономика.
Не ми харесва "високата" иконмическа цел,която са си поставили - увеличение на световната икономика с 2.1%, което всъщност е под 0.45% на година за следващите 5 години; и на всичкото отгоре не е никакъв растеж на икономика защото едва ли има страна с годишна инфлация под 0.5% - т.е. това е всъщност рецесия, но съвсем незабелижима.
Изобщо да не очакваме нищо добро.

16.11 2014 в 23:18

Мда.. путин и русия ги чакат доста проспивания следващите десетилетия.
Ще си отспат и проспат развитието на човечеството!

16.11 2014 в 21:09

"Г-20 пиеха заключително комюнике" ...И аз си мисля, че може да се пие и без руснаците :) Ама това комюнике ще да е някакъв горчив ликьор ...

16.11 2014 в 20:12

Кой пак скри бананите на павиана?

16.11 2014 в 19:50

Недоспалият Путин бе обявен от австралийските медии за черната овца на семейството Г-20. Австралийският министър-председател Тони Абът му каза, че ще си плати за свалянето на боинг MH17 над териториите на проруските сепаратисти, а Дейвид Камерън го нарече побойник.

Ех, Путья, Путья – кагебейско мишле, кой те излъга, че можеш да си голем президент и да реанимираш СССР!

16.11 2014 в 19:48

Кое великото на Русия? Население 141 милиона ,по-малко от това на Индонезия ,а брутен продукт колкото на Италия! Единственото ,което имат е ядреното оръжие и наистина могат да направят някоя глупост от злоба ,че света ги натика в ъгъла както Путин на снимката от Австралия.

16.11 2014 в 19:01

Голям мъж. Не си бил доспал и отишъл да спи. Детко. Неспособните диктатори винаги ги избива на агресия срещу чужди държави. И когато после ръководителите на държави като Канада отказват да се здрависват дори с агресори, диктаторите се цупя и се държат по детински. И това ми било ръководител на "велика" държава.... Велик е руския народ, но не и държавата