Путин пред Оливър Стоун: Никой не би оцелял след война между Русия и САЩ (видео)

OFFNews 07 юни 2017 в 12:14 7786 5

Никой не би оцелял след война между Русия и САЩ. Това казва руският президент Владимир Путин в документален филм на американския режисьор Оливър Стоун. 

Филмът "Интервютата на Путин" ще бъде излъчен по американската кабелна телевизия Showtime, част от групата на CBS, между 12 и 15 юни. 

Във филма Стоун и Путин разговарят за отношенията между САЩ и Русия, за Крим, за ролята на НАТО в световен мащаб, съобщи РИА Новости.

На въпрос на Стоун за война между Русия и САЩ Путин отговаря: "Мисля, че никой не оцелял след това", става ясно от трейлъра на филма. 

Американският режисьор задава на Путин въпроси и за Доналд Тръмп. 

До момента Путин и Тръмп не са се срещали лично, но са разговаряли по телефона три пъти. Очаква се първата им среща да е на срещата на Г-20 в Хамбург през юли. 

Путин обаче вече е изразявал мнение, че отношенията със САЩ са се влошили значително, след като Тръмп пое поста. Той дори обяви, че в момента отношенията между двете страни са най-лоши от Студената война насам. 

На въпрос на Стоун дали все пак има надежда за промяна Владимир Путин отговаря: "Надежда винаги има, докато не ни понесат към гробищата", което режисьорът коментира с думите: "Леле, това е много руско". 

Двамата са говорили и за ролята на НАТО. По този повод Путин е обявил, че Алиансът търси външен враг, за да оправдае съществуването си. 

"Източния блок вече го няма, няма го Съветския съюз. Защо тогава съществува НАТО? Струва ми се, че за да оправдае съществуването си, на НАТО му трябва външен враг, постоянно търси външен враг или някакви провокации, за да нарече някого свой противник", казва Путин. 

Руският президент и Оливър Стоун са изгледали заедно и филма на Стенли Кубрик "Д-р Стрейнджлав, или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба", който разказва за хипотетична ядрена война между Съветския съюз и САЩ, съобщава Variety.

След това Путин е казал, че Кубрик е "предвидил някои проблеми даже от техническа гледна точка, които ни карат да се замислим за реалните заплахи, които съществуват. Единствената разлика е в това, че съвременните системи на въоръжение стават все по-сложни. Но тези идеи за отговор и невъзможност за контрол на тези системи на въоръжение са валидни до днес. Това е още по-сложно, по-опасно". 

След това Стоун подарил на Путин диск с филма, а руският президент си тръгнал. По-късно станало ясно, че кутията на диска е била празна, тъй като продуцентите забравили да сложат диска. 

"Типичен американски подарък", каза на шега Путин. 

В документалния филм са влезли и различни аспекти от живота на Путин. Показани са тренировки на Путин и участието му в хокеен мач. Заснето е и как храни с моркови кон, наречен в чест на холандския физик Йоханес Дидерик ван дер Ваалс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

4

Red or Dead

07.06 2017 в 23:38

“““““...Путин пред Оливър Стоун: Никой не би оцелял след война между Русия и САЩ.......“““““

МИ пак е ПРАВ.....ВЕЧЕН ЖИВОТ НА ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ...╰☆╮╰☆╮╰☆╮

Професоре, прав си за Оливър Стоун......страхотен режисьор и ГОЛЯМ човек!!

25665

1

Victimized

07.06 2017 в 12:25

Американците много недолюбват О. Стоун, прекалено много кирливи ризи им изкара....
 
X

Подкастът на OFFNews