Путин посрещна Макрон в Кремъл: Мачът ще бъде красив и напрегнат

OFFNews 15 юли 2018 в 18:20 2308 0

Руският президент Владимир Путин посрещна френския си колега Еманюел Макрон в Кремъл.

Путин отбеляза, че двустранните отношения са получили добър импулс в рамките на работата на петербургския Международен икономически форум. Той посочи, че в търговско-икономическата сфера се забелязва позитивна динамика, намерила израз в ръста на стокообмена с 19 процента през първото полугодие на тази година. Путин поздрави Макрон с националния празник, който Франция отбеляза вчера, и с класирането на френския национален отбор за финала на световното първенство по футбол.

"Ще видим какво ще стане тази вечер. Уверен съм, че мачът ще бъде красив, напрегнат, интересен и ще зарадва милионите фенове по света", отбеляза той. 

Макрон от своя страна каза, че е дошъл в Москва, за да подкрепи своя отбор на финала. В същото време той отдаде дължимото на руския отбор, който "стигна далече в турнира въпреки всички прогнози". Той поздрави Русия за организираното великолепно световно първенство. "Всичко беше просто съвършено", каза френският президент, който дойде в Москва със съпругата си Брижит.

Макрон изрази надежда, че ще продължи размяната на мнения, започнал в рамките на форума в Санкт Петербург, не само по двустранните въпроси, но и по актуални международни въпроси, и в частност по Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews