Путин отиде на сватба на австрийска министърка и подари на младоженците песен на казашки хор

Веднага след тържеството руският президент отлетя за Берлин и среща с германския канцлер Ангела Меркел

OFFNews 18 август 2018 в 19:34 9524 1

Снимка Фокус

Руският президент Владимир Путин отиде на сватбата на австрийската външна министърка Карин Кнайсъл и бизнесмена Волфганг Майлингер.

Самолетът на държавния глава кацна в Грац, откъдето хеликоптер трябваше да го откара до имението "Чепе", където бе тържеството. В последния момент обаче Путин реши да пристигне с кола, което принуди властите да крият шосето, водещо към Гамлиц.

Веднага след пристигането си на брачното тържество той поднесе букет цветя на булката и сърдечно я поздрави.

На празненството пристигна и руски казашки хор. Именно изпълнението на казашкия ансамбъл ще бъде сватбеният подарък на руския президент за младоженците, пишат австрийски и германски медии.

Гости на тържеството са и канцлерът на Австрия Себастиан Курц, вицеканцлерът Хайнц-Кристиан Щрахе, президентът на републиката Александър ван дер Белен, генералният секретар на базираната във Виена ОПЕК (Организация на страните износителки на петрол) Мухамед Баркиндо.

Напускайки имението "Чепе", преди да седне в лимузината, Путин се разписа върху сватбения автомобил на младоженците и извика "Горчиво!"

Той отпътува обратно за летището, откъдето тази вечер ще отлети за Берлин за преговори с германския канцлер Ангела Меркел. Те ще се състоят в нейната резиденция край столицата. Очаква се преди началото на срещата двамата да направят изявления за пресата, в които да съобщят основните теми на предстоящите разговори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!